Patson Daka – CLUB: Leicester City

© BELGAIMAGE

De 23-jarige aanvaller zorgde in de EL voor een nieuw record met de snelste hattrick ooit. Daarna hielp hij The Foxes ook met een assist aan de zege bij Brentford FC.

In totaal 9 minuten en 34 seconden. Meer had Patson Daka niet nodig om de spectaculaire Europa Leaguewedstrijd bij Spartak Moskou, die eindigde in 3-4, naar zijn hand te zetten. In die tijdspanne maakte hij een hattrick. Youri Tielemans zorgde bij de derde goal voor de assist. Daarna prikte Daka ook nog het vierde doelpunt binnen, wat hem een nieuw clubrecord opleverde. Het weekend ervoor had hij tijdens zijn invalbeurt voor Kelechi Iheanacho tegen Manchester United ook al voor de 4-2-eindstand gezorgd.

Patson ruikt waar hij moet staan om te scoren.’ Brendan Rodgers

Het was zijn eerste treffer voor The Foxes, waar Brendan Rodgers hem heel rustig wil brengen. Leicester City betaalde afgelopen zomer 26 miljoen euro aan RB Salzburg voor de pijlsnelle spits die vorig seizoen 27 doelpunten maakte in 28 competitieduels. Na Naby Keïta (nu Liverpool, maar in de zomer van 2017 voor 29,75 miljoen euro overgestapt naar RB Leipzig) is Patson Daka de op één na duurste uitgaande transfer van Salzburg, dat al vijf keer een speler verkocht ( Sadio Mané, Erling Haaland en DominikSzoboszlai) voor meer dan 20 miljoen euro. De kwieke landgenoot van Bwalya Kalusha (ex-Cercle Brugge) en Charly Musonda sr. (ex-RSC Anderlecht en Cercle) is ook de eerste Zambiaan ooit in de Premier League.

Trainer Brendan Rodgers onthulde onlangs het volgende over zijn spits: ‘Tijdens zijn tien dagen verplichte quarantaine wilde hij enkel boeken krijgen over de clubgeschiedenis en over Jamie Vardy. Patson is een geweldige jongen vol levensvreugde. Hij ruikt het als het ware waar hij moet staan om te scoren.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content