Maandag jl. hervatte Bingoal Bree als laatste eersteklasser de trainingen. Coach van het jaar, Paul Vervaeck, zette met Bree vorig seizoen een memorabele campagne neer. Voor het eerst in de clubgeschiedenis Europees en daarbovenop een halve finale in de Belgische competitie. Dit jaar mag het nog net ietsje meer zijn.

Ben je tevreden over het gevoerde transferbeleid ?

Paul Vervaeck : Welja, het fundament blijft behouden. Het is ons streefdoel elk jaar beter te doen. In die optiek hebben we ons met Yves Dupont en Julius Joseph versterkt tegenover vorig jaar. Vooral Dupont was een geschenk, zo’n speler hadden we twee jaar geleden nooit kunnen halen. Maar nu, met het opdoeken van Ieper, presenteerde zich een buitenkansje. Ook Julius Joseph is een goeie. Vorig jaar schoot hij in de Engelse competitie gemiddeld zo’n 17 punten per wedstrijd bijeen. Aan de andere kant verliezen we met Gary Terclavers ons jokereffect van vorig seizoen. We wilden Gary wel behouden, maar hijzelf was niet tevreden meer met zijn contract.

Conclusie : Bree is sterker dan vorig jaar ?

Ja. Vorig jaar misten we in sommige wedstrijden wat gestalte, die hebben we nu in de persoon van Dupont. Bovendien heb ik nu met Joseph op de 3-positie en Perez op de 2, meer wisselmogelijkheden dan voorheen. Ik ben zeer tevreden met de geleverde inspanningen van het bestuur. Het is mijn filosofie om een goed uitgebalanceerd team te bouwen. Daarom was het belangrijk de kern te behouden en enkele transfers op langere termijn te realiseren. Nu moet ik maar drie nieuwe spelers integreren in plaats van zes of zeven zoals bij andere ploegen.

Voel je, sinds je uitverkiezing tot coach van het jaar, meer respect voor je werk ?

Toch wel, ja. Je merkt aan de mensen rondom je dat ze jou respecteren. Vroeger bij Willebroek heb ik ook mooie tijden gekend, maar nu krijg ik eindelijk de kans aan een sterk geheel te bouwen. Bree is een topclub in wording, het is onze betrachting elk jaar de top vier te spelen. Ook de nieuwe zaal, zal volgens mij nieuwe sponsors met zich meebrengen. Op die manier blijven we als club groeien.

Tot slot, kan Bree kampioen worden ?

Wij zijn misschien outsider, maar voor mij is Charleroi de te kloppen ploeg. Zij hebben werkelijk uitzonderlijk sterk ingekocht met Jim Potter, Roger Huggins en Louis Rowe. En zoals elk jaar zal Oostende ook wel weer meedoen. Bree zie ik eerder concurreren met Bergen en Antwerpen voor de plaatsjes daar net onder.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content