1 Willy Reynders, technisch directeur van Lokeren, noemde assistent-coach Rudi Cossey achterbaks omdat hij achter zijn rug onderhandelde met AA Gent. Hij vindt dat hij voor enkele euro's meer zijn ziel en zijn goede naam verkocht. Geldt voor jou hetzelfde? Verkocht jij op achterbakse wijze jouw ziel en goede naam aan KRC Genk?

"Ik voel niet de minste wroeging tegenover Gent, omdat ik het volledig open en eerlijk speelde. Ook speelde ik de clubs niet tegen elkaar uit 'voor enkele euro's meer'. Daar is in Gent wel respect voor, denk ik, want ze waren er ongetwijfeld bereid geweest om een inspanning te doen om mij langer aan hen te binden. Maar het financiële gaf totaal niet de doorslag. Mijn hele familie en iedereen die mij kent, weet dat. In januari al gaf ik de mental coach signalen dat ik mij op donkere avonden niet zo happy voelde, alleen en zo ver van huis, en dat dat meer en meer begon te wegen. Ik ben gewoon ...

"Ik voel niet de minste wroeging tegenover Gent, omdat ik het volledig open en eerlijk speelde. Ook speelde ik de clubs niet tegen elkaar uit 'voor enkele euro's meer'. Daar is in Gent wel respect voor, denk ik, want ze waren er ongetwijfeld bereid geweest om een inspanning te doen om mij langer aan hen te binden. Maar het financiële gaf totaal niet de doorslag. Mijn hele familie en iedereen die mij kent, weet dat. In januari al gaf ik de mental coach signalen dat ik mij op donkere avonden niet zo happy voelde, alleen en zo ver van huis, en dat dat meer en meer begon te wegen. Ik ben gewoon blij dat ik me weer bij mijn gezin kan voegen (in Heusden-Zolder, nvdr)." "Eerst en vooral: toen Genk mij een sportief voorstel deed, was mijn eerste reactie dat ik er wel over wou nadenken, maar dat ik niet wou dat ik een collega, vriend en monument als Pierre Denier zou wegwerken. Ten tweede: wie oud wordt, gaat niet ter voorbereiding op het nieuwe seizoen kilometers in de bergen fietsen. Fysiek voel ik mij beter dan ooit, mijn ambitie is nog niet weg en ik ga zeker niet naar Genk om uit te bollen." "In Limburg liggen heel mooie wegen, maar voor een wielertoerist zijn de Vlaamse Ardennen het mooiste waarvan hij kan dromen. Ik heb gezegd 'een sportieve uitdaging'. Ik bedoel: voor mijn gezin schoof ik zes Champions Leaguewedstrijden aan de kant, maar het is mijn stille ambitie om dat in Genk waar te maken." "Waarom José dat zei, weet ik niet, maar ik vind dat hij wel het profiel heeft voor Standard. Ik werkte er enorm goed met hem samen en ik vind hem echt een zeer goeie trainer: iemand met veel ambitie, veel werkkracht én een gentleman. Dat ik pas in de profielschets van Genk, daar speelt mijn Limburgse accent zeker in mee. Ze willen er de ploeg dat karakter teruggeven, met een Limburgse inslag. Maar ik zeg altijd: het beste profiel, dat is de trainer die de beste resultaten haalt. Daar zullen we alleszins alles voor geven. Hein Vanhaezebrouck had in Gent in het begin voor sommigen ook niet het juiste profiel, maar zie wat hij er voor elkaar bracht." "Nogmaals: op dit moment neem ik geen beslissingen op financiële basis. Zes jaar leefde ik gescheiden van mijn familie, vier bij Club Brugge en twee bij Gent. Maximaal één dag per week was ik thuis. De eerste dag dat ik na mijn overeenkomst met Genk thuis was, zijn mijn drie kinderen mij komen zeggen: 'Welkom thuis papa.' Daarmee raakten ze een gevoelige snaar, maar zo wist ik meteen dat ik de juiste keuze maakte. Je kunt dat soft vinden, maar het is niet anders. Ik engageerde mij voor drie jaar bij Genk en ik hoop dat ik die drie jaar dat mijn kinderen nog thuis zijn meer bij hen zal kunnen zijn. Daarna zien we wel."?Peter Balette (54) is de nieuwe assistent-trainer van KRC Genk. Hij was ook al assistent-trainer bij Club Brugge, Standard en AA Gent. DOOR CHRISTIAN VANDENABEELE"In Limburg liggen heel mooie wegen, maar voor een wielertoerist zijn de Vlaamse Ardennen het mooiste waarvan hij kan dromen."