Pierre François

26/09/17 om 21:00 - Bijgewerkt om 13:31
Uit Sport/Voetbalmagazine van 27/09/17

Na een loopbaan als bestuurder bij verschillende clubs - vooral Standard in de periode van de twee titels - werd de Luikse advocaat in 2015 CEO van de Pro League.

1 Na de affaire La Louvière-Charleroi besliste de Pro League om uit- en thuisploeg niet meer om te draaien in de Croky Cup. Een omkering is het bewijs dat de groten worden bevoordeeld. Of dat de kleintjes worden benadeeld.

'Helemaal het omgekeerde! De Pro League nam zich vanaf vorig seizoen voor dat in de zestiende en de achtste finales de amateurclub automatisch ontvangt, in het geval ze het opnemen tegen een profteam. De enige voorwaarde is dat de amateurclub moet beschikken over minstens 1500 plaatsen en een verlichtingsinstallatie van minimum 300 lux. De loting voor de zestiende finales had bijvoorbeeld SV Zulte Waregem tegenover FC Liège opgeleverd. De wedstrijd werd uiteindelijk gespeeld in Luik, omdat de club de voorwaarden van capaciteit en verlichting respecteerde. Ook de duels Heist-Standard en La Louvière-Charleroi kwamen toen uit de trommel. Die twee matchen werden effectief ook verwisseld omdat de t...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Sport/Voetbalmagazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Sport/Voetbalmagazine

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners