“Ik moet het toegeven, ik ben een veelvraat, ik kijk echt naar alles”, beweert doelman Pieter Merlier van zichzelf “Een echte voorkeur heb ik niet. Alles komt een beetje door elkaar. Maar natuurlijk mis ik het voetbal niet graag op tv. Studio 1 wil ik graag zien, zeker als ik thuis ben. Anders bekijk ik alles nog eens via het internet. Ik moet gewoon alle verslagen gezien hebben. Mijn ouders nemen alles op van Zulte Waregem. Natuurlijk volg ik ook de Champions League. Ik zap dan constant tussen Kanaal 2 en de NOS. De Nederlandse analysestijl bevalt me wel : iets straffer en directer. Niet te veel rond de pot draaien, maar tot op het bot gaan. Moet kunnen. Match of the Day op de BBC is een echte klassieker. Een vaste klant, op zaterdagavond of op zondagochtend. Dat is echte top, door de hele omkadering. Je wordt door de commentaar en de sfeer op de tribunes meteen meegezogen. Newcastle zal ik nu ook wel een beetje extra volgen. Ik hou van de Engelse sportverslaggeving. Het WK darts, een overblijfsel uit mijn studententijd, blijft een aanrader.

“De start van het formule 1-seizoen geniet ook mijn aandacht. Ik had altijd sympathie voor Thierry Boutsen en hoop op een volgende Belg. Nu bekijk ik het vooral neutraal. Die snelheid is magisch, zoals ook de zenuwachtigheid bij de start en de tactiek van de bandenwissels en pitstops. Vooral Monaco als decor is schitterend. Ik verraste mijn vader ooit eens met een ticket voor Francorchamps. ( grijnst) Gelukkig had hij oordopjes mee, want het geluid was even hard als dat van een overvliegende straaljager.

“Maar mijn lijstje is nog niet ten einde. Met één oog zal ik het WK afstanden in het schaatsen volgen. De Vlaamse klassiekers in het wielrennen, dat wordt de komende weken het gespreksonderwerp bij uitstek bij Zulte Waregem. De Ronde van Vlaanderen blijft een hoogdag. De wagen nemen en live volgen in de streek, hé. Vorig jaar waren we met acht spelers aan de start in Brugge. Het leeft hier sterk. Tijdens de zomermaanden volg ik ook de Tour op de voet. En alle grandslamtoernooien in het tennis. Ik was al drie keer op Roland Garros, via Waregemnaar Dick Norman. ( lacht) Prachtig als belevenis, een gezellig sfeertje, maar niet goedkoop.

“Weet je wat ik ook nog graag zie ? American football. Dat vind ik echt de max. Ik ben opgebleven voor de finale van de Super Bowl. Wat een atleten ! Echt indrukwekkend. Nog spannender en mooier dan een matchke voetbal. Maar ook de tactiek bij poker, goed vergelijkbaar met schaken, bevalt me wel. Zolang het competitie-element aanwezig is, kijk ik naar sport op tv.” S

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content