PL8: smart rebound board

In augustus 2020 richtten drie Gentse student-ondernemers Scarab Sports op, een sportstech start-up rond een data based interactief trainingstoestel dat voetbalprestaties verbetert en sneller talent detecteert. Vorig jaar al gingen 1A-clubs KAA Gent, Oud-Heverlee Leuven en Antwerp ermee aan de slag. Opvallend: een van de investeerders van het project is Vadis Odjidja.

Het paradepaardje van Scarab Sports is de PL8, een smart rebound board. ‘Wij willen er eigenlijk voor zorgen dat fysiek minder sterke spelers toch kunnen openbloeien’, zegt een van de oprichters over het product. ‘Dit kan door hun technisch-cognitieve skills te meten en daar vervolgens ook op te trainen. De fysieke groei komt later wel. Daarnaast is ons product ook zeer nuttig bij eerste ploegen in het kader van return to play waar ze in een gecontroleerde omgeving weer matchfit kunnen geraken. Aan de hand van de data kan je zien of de speler weer op hetzelfde niveau zit als voor zijn blessure.’

Meer info: www.scarab-sports.com

PL8: smart rebound board
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content