Play-off 2 trok de fans niet naar het stadion

© belga
Jonas Creteur
Jonas Creteur Sportredacteur bij Knack.

Dat zelfs de eigen supporters van de play-off 2-teams niet wakker liggen van die vergeten eindronde blijkt uit de alweer lage toeschouwersaantallen – behalve bij Antwerp en OHL.

Gemiddeld 10.647 toeschouwers voor de 5 play-off 2-thuismatchen van Antwerp, geen ploeg die de voorbije jaren zo veel supporters naar de vergeetput van het Belgische voetbal lokte. Mede te danken aan de 14.194 fans die present tekenden voor de derby tegen Beerschot Wilrijk. Zo bedroeg het play-off 2-gemiddelde op de Bosuil 93 procent van het aantal toeschouwers per partij in de reguliere competitie. Slechts één club die, op dat vlak althans, beter deed: OH Leuven, met zelfs méér fans in play-off 2 (3633) dan in eerste klasse B (3500).

Tot zover de positieve cijfers, want de andere clubs trokken slechts 61 procent van de gemiddelde toeschouwersaantallen in de reguliere competitie. Vooral bij Mouscron (31 procent, gemiddeld 1668) en Waasland-Beveren (30 procent, gemiddeld 1827) vonden de fans de weg niet meer naar het stadion. Bij KV Oostende (77 procent, gemiddeld 4470), Beerschot Wilrijk (75 procent, gemiddeld 4527), en verrassend SK Lierse (75 procent, gemiddeld 1875) viel de afname in vergelijking met de reguliere competitie nog mee, al blijven het vrij lage cijfers.

Opvallend: de fans van de play-off 2-poulewinnaars, Zulte Waregem en Lokeren, liepen ook niet warm voor die goede resultaten, met respectievelijk 69 procent (gemiddeld 6367) en 63 procent (gemiddeld 3830) van de toeschouwers in de reguliere competitie. Essevee speelde wel één thuismatch minder, na het forfait van Lierse, en trok voor de derby tegen KV Kortrijk wel veel volk (8828).

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content