Hoe is het mogelijk dat een topper die met Lokeren de ene na de andere knappe goal op de grasmat toverde, bij KRC Genk nooit echt kon doorbreken en nu zelfs voortijdig aan de kant dreigt te worden geschoven op amper 31-jarige leeftijd? Dat het niveau van KRC hoger ligt, kan geen oorzaak zijn. Een begenadigd voetballer verhoogt zijn niveau in een groep van betere spelers (zie Kevin De Bruyne)!

Als fervente supporter van KRC Genk en Benji De Ceulaer prikt dit toch even in mijn ogen. Benji, een rasechte Genkenaar, die volop de steun krijgt van de toeschouwers, wordt aan de kant geschoven. Gewikt, gewogen en te licht bevonden?

Kreeg Benji wel voldoende kansen om zich te bewijzen? Afgaande op mijn oordeel als supporter moet ik negatief antwoorden. In mijn familie en vriendenkring, waar heel wat KRC-fans zijn, wordt hier stevig over gepalaverd en wij zijn het eens dat een talent als Benji nog niet opgebrand kan zijn – en dus te weinig steun krijgt van de club.

Voor mij is Benji geen midvoor. Te klein, te weinig echt torinstinct. Hij werd hier noodgedwongen gepositioneerd na de poespas met Pelé Mboyo. Benji liet zijn beste prestaties optekenen langs de zijkant. In Lokeren maakte hij fantastische doelpunten, om je vingers af te likken! Was er ooit geen nominatie voor het beste doelpunt van Europa of zoiets?

In Genk lukte dit dus niet. Niet moeilijk als je na een paar keer in de spits te mogen opdraven weeral aan de kant geschoven wordt. Geen tijd om het nodige matchritme op te doen. Deed Steeven Joseph-Monrose, ook een winger, het zoveel beter? Tegen Zulte Waregem stelde ik vast dat hij er ook geen glanspartij van maakte. Tegen Standard brachten noch Joseph-Monrose noch De Ceulaer de verhoopte oplossing voor het spitsenprobleem. Wie wordt nu de volgende in de rij in PO2?

Wanneer gaat het bestuur van KRC eens begrijpen dat ervaring hoogstnoodzakelijk is voor een grote kern van pubers? Als die dan nog kan komen van een speler die echt KRC-minded is, dan is dat een plus die de club zou moeten koesteren. Door Benji in een hoekje te drummen waardoor hij zich negatief gaat opstellen, laat KRC een groeikans voor de jongeren en de club liggen. Nog enkele jaren en Benji is de perfecte Pierre Denier en tevens een jeugdtrainer om U tegen te zeggen. Jeugdopleiding, toch de dada van de club? Wil je toekomstgericht denken, dan moet je Benji wel te vriend houden!

Misschien biedt Peter Maes de oplossing. Peter maakte van Benji een topper bij Lokeren. Kan hij hem terug op zijn oude niveau brengen? Dan verwezenlijkt KRC reeds een eerste toptransfer, samen met een nieuwe coach!

Benji is een must bij deze club. Benji is een meerwaarde voor de supporters. Benji is in staat om zijn niveau van Lokeren te evenaren. Eén probleem: geduld en geloof van de coach en het bestuur is hoogstnoodzakelijk. Geduld dat hij momenteel niet krijgt. Spijtig!

Hopelijk overwint het gezond verstand.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be.

De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Maurice Bielen, Balen

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content