Santini & Dimata

Vanhaezebrouck kiest voor twee spitsen, terwijl hij vroeger meestal koos voor twee 'pockets' in steun van één diepe spits. Met een duo als Santini en Dimata is het bijna onmogelijk om voor één van de twee te kiezen, vooral door hun complementariteit. En het begint natuurlijk aardig: alle negen goals door hen gemaakt, er werden zelfs nog geen kansen gemist. Dan kun je ze wel een efficiënt koningskoppel noemen. Ook de schoonheid van de doelpunten is opvallend. Santini werkte in Frankrijk hard aan betere voeten en Dimata scoorde in de Bundesliga wel niet, maar blijkbaar maakte hem dat alleen maar sterker. Beiden blaken van zelfvertrouwen, want ze wilden per se allebei die penalty trappen op toch een heel belangrijk moment. Het is duidelijk dat ze ook bezig zijn met hun statistieken. Spitsen weten dat zoveel mogelijk scoren het enige is waarnaar wordt gekeken. Het moet nog bevestigd worden tegen sterkere tegenstanders, maar het verrast mij toch dat ze zo snel samen het mooie weer maken bij Anderlecht.

Roef & Kaminski

Er was twijfel of ze wel in de eerste klasse thuishoren, alle twee bezweken ze een beetje onder de druk bij Anderlecht. Maar Roef pakte op zijn eentje al twee keer een punt voor Waasland-Beveren en Kaminski miste dan wel zijn match tegen Anderlecht, maar op Antwerp hield hij Kortrijk miraculeus overeind. Beiden bestendigen het sterke voorbije seizoen op een iets lager niveau en tonen dat ze klaar zijn voor een hoger niveau en dat er met een jonge doelman geduld moet worden geoefend. Maar bij Anderlecht is dat niet mogelijk. Dat ze heel veel werk zullen krijgen, is nu al zonneklaar. Kortrijk en Waasland-Beveren zullen niet meedoen voor een plaats in de linkerkolom en dan heb je een heel goeie keeper nodig om uit de miserie te blijven.

Marc Brys

Pleegde een hold-up in Genk, maar dwong dat geluk ook zelf af. Pakte uit met een ouderwetse mandekking over het hele veld, gedurfd en risicovol, maar maakte het Genk daarmee toch moeilijk. Er is heel veel overredingskracht nodig om De Petter tegen Ndongala te laten spelen en Asamoah negentig minuten te laten schaduwen. Spelers doen dat niet graag, leuk is anders, maar Brys is keikoppig en had het bij het rechte eind. Deed na de achterstand ook nog een gouden wissel met Endo, die meteen gelijkstelde. Een voetbaldier dat weleens verweten wordt saai te zijn, maar terug is waar hij thuishoort: in 1A.

Vanhaezebrouck kiest voor twee spitsen, terwijl hij vroeger meestal koos voor twee 'pockets' in steun van één diepe spits. Met een duo als Santini en Dimata is het bijna onmogelijk om voor één van de twee te kiezen, vooral door hun complementariteit. En het begint natuurlijk aardig: alle negen goals door hen gemaakt, er werden zelfs nog geen kansen gemist. Dan kun je ze wel een efficiënt koningskoppel noemen. Ook de schoonheid van de doelpunten is opvallend. Santini werkte in Frankrijk hard aan betere voeten en Dimata scoorde in de Bundesliga wel niet, maar blijkbaar maakte hem dat alleen maar sterker. Beiden blaken van zelfvertrouwen, want ze wilden per se allebei die penalty trappen op toch een heel belangrijk moment. Het is duidelijk dat ze ook bezig zijn met hun statistieken. Spitsen weten dat zoveel mogelijk scoren het enige is waarnaar wordt gekeken. Het moet nog bevestigd worden tegen sterkere tegenstanders, maar het verrast mij toch dat ze zo snel samen het mooie weer maken bij Anderlecht. Er was twijfel of ze wel in de eerste klasse thuishoren, alle twee bezweken ze een beetje onder de druk bij Anderlecht. Maar Roef pakte op zijn eentje al twee keer een punt voor Waasland-Beveren en Kaminski miste dan wel zijn match tegen Anderlecht, maar op Antwerp hield hij Kortrijk miraculeus overeind. Beiden bestendigen het sterke voorbije seizoen op een iets lager niveau en tonen dat ze klaar zijn voor een hoger niveau en dat er met een jonge doelman geduld moet worden geoefend. Maar bij Anderlecht is dat niet mogelijk. Dat ze heel veel werk zullen krijgen, is nu al zonneklaar. Kortrijk en Waasland-Beveren zullen niet meedoen voor een plaats in de linkerkolom en dan heb je een heel goeie keeper nodig om uit de miserie te blijven. Pleegde een hold-up in Genk, maar dwong dat geluk ook zelf af. Pakte uit met een ouderwetse mandekking over het hele veld, gedurfd en risicovol, maar maakte het Genk daarmee toch moeilijk. Er is heel veel overredingskracht nodig om De Petter tegen Ndongala te laten spelen en Asamoah negentig minuten te laten schaduwen. Spelers doen dat niet graag, leuk is anders, maar Brys is keikoppig en had het bij het rechte eind. Deed na de achterstand ook nog een gouden wissel met Endo, die meteen gelijkstelde. Een voetbaldier dat weleens verweten wordt saai te zijn, maar terug is waar hij thuishoort: in 1A.