Klasse en cool, discreet maar altijd leuk gekleed. Sébastien Pocognoli combineert, zowel op als naast het terrein, soberheid en stijl. De Standardverdediger gunt ons een blik in zijn kleerkast en onthult zijn voorkeur op vlak van muziek, horloges en gadgets.

DOOR JULIEN BROQUET

P oco houdt van spullen met ballen. Stijlvolle sportschoenen, hippe hoofdtelefoons, alleen de typische liefde voor auto’s van de doorsneevoetballer is niet aan hem besteed. Hij rijdt rond in de Range Rover die nog stamt uit zijn Nederlandse periode, waarin hij drie seizoenen bij AZ voetbalde. Dat Pocognoli stijl heeft, valt niet te ontkennen en dat dat weleens te maken zou kunnen hebben met zijn Italiaanse roots ligt voor de hand. Op zijn vierentwintigste staat de linksback van Standard voor het seizoen van de waarheid. Met die look zit het alvast goed, Poco.

Schoenenliefhebber

“Ik probeer er altijd goed uit te zien en ik hou van een stijlvolle en vooral casual stijl. Ik weet wel dat er in het leven belangrijkere dingen zijn, maar ik kom toch liever goed voor de dag. En dan zie ik dat vooral als een vorm van beleefdheid, niet als de zoveelste voetballer die wil uitpakken met zijn blingbling. Ik ben bovenal een schoenenliefhebber. De schoenen van Lanvin of de basketshoes die Yves Saint Laurent creëerde, vind ik echt geweldig. Sinds ik profvoetballer ben, word ik gesponsord door Puma. Je zult wel snappen dat ik het fantastisch vind dat Puma steeds op zoek gaat naar nieuwe invalshoeken en daarvoor soms samenwerkt met modehuizen zoals dat van Alexander McQueen. De gouden regel voor mij is: geen kleding kopen waar het merk in koeien van letters op prijkt. Dat is echt notdone en absoluut niet classy. (lacht) Het spreekt voor zich dat ik alleen dingen draag waar ik me goed in voel.

Een zonnebril gebruik ik alleen als ik op vakantie ben of als ik in de auto zit – en dus niet om op te vallen en show te verkopen. Ik heb er drie en uiteraard zitten daar een Ray Ban en een Carrera bij. Wat uurwerken betreft houd ik het bij eentje. Misschien dat ik later nog weleens een ander koop, maar voorlopig ben ik meer dan tevreden met mijn Cartier polshorloge, dat overigens gegraveerd is naar aanleiding van de titel die ik met AZ behaalde. Op het vlak van parfum blijf ik mijn favorieten zeer lang trouw. Ik draag Chanel Allure. Een fris parfum dat niet te sterk ruikt. Ik heb een hekel aan al te sterke geuren, dat maakt een parfum al snel onaangenaam.”

Hoofdtelefoons en design

“Het voetbal neemt heel wat tijd in beslag, maar als ik eens een vrij moment heb, besteed ik dat graag aan mijn familie. Al moet ik toegeven dat ik ook heel wat uren spendeer aan het luisteren naar muziek. Bij de aankoop van een muziekinstallatie let ik behalve op de geluidskwaliteit zeker ook op het design. Tegenwoordig heb ik een iPod-dock die ik aan de muur kan hangen. Eentje van Bang & Olufsen, de Beosound 8. Die is handig in gebruik en zo mooi dat hij eigenlijk voor een designstuk kan doorgaan. Maar dan wel eentje waarmee ik al mijn favoriete artiesten kan beluisteren. Ik ben gek van rappers en dan vooral van Drake en Kanye West. Ik probeer een beetje bij te blijven via muziekblogs en -websites. Als ik geselecteerd ben voor de nationale ploeg praat ik vaak over muziek met de spelers die in het buitenland voetballen. Zij zitten vaak al een paar maanden voor op ons wat muziekreleases betreft.

Je zou eigenlijk wel kunnen stellen dat ik een Bang & Olufsen-man ben want ook mijn televisie is van dat merk. Die is net zoals de muziekinstallatie zowel gebruiksvriendelijk als een stijlvol meubel op zich. Het televisietoestel is omkaderd door een soort schilderijkader, best wel origineel dus. Ik ben gek van film trouwens. De laatste tijd kijken mensen steeds vaker via het internet, maar ik koop echt nog veel dvd’s, die ik dan op mijn computer bekijk als we op afzondering zijn met de ploeg. Als ik moet kiezen, geef ik de voorkeur aan historische films of films die een beklijvend verhaal vertellen. Films over superhelden zijn mijn ding niet. Onlangs was ik helemaal weg van Les petits mouchoirs en ook Un jour vond ik meer dan aangrijpend.”

“Verliefd op mijn Range Rover”

“Ik weet dat het niet bij de deur is, maar de beste restauranttip die ik kan geven is Le ciel bleu in Amsterdam. Franse keuken, twee Michelinsterren en een adembenemend uitzicht over de stad. Wat wil je nog meer? Ik ben eigenlijk geen echte autoliefhebber. Toen ik bij AZ speelde heb ik me een Range Rover gekocht omdat me dat de beste wagen leek voor de verre ritten vanuit Alkmaar. Een kwestie van veiligheid en comfort dus. Ik ben intussen verliefd geworden op mijn wagen. Dat is ook de reden waarom ik me nog een nieuwe Range Rover Sport heb gekocht. Ik hou van de klasse die het mythische model uitstraalt.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content