De wedstrijd tegen Bergen vatte het seizoen van Essevee perfect samen: opnieuw werd Zulte Waregem op geen enkel moment weggespeeld, maar hoewel het tweemaal op voorsprong kwam, bleef het weer puntenloos achter. De negende keer dit seizoen dat de West-Vlamingen een voorsprong weggaven, waaronder vijf keer in de laatste vijf matchen. Opmerkelijk is dat ze in vier van die wedstrijden in het slotkwartier een gelijkspel of een zege uit de handen lieten glippen. Een probleem dat al het hele seizoen opduikt: van de 27 tegengoals incasseerde Zulte Waregem er liefst 12 in de laatste 15 minuten. In de hele tweede helft zelfs 21, of 78 procent van het totale aantal tegendoelpunten.

Opvallend ook hoe in elke match telkens een andere speler een cruciale fout maakt: tegen Bergen Miguel Dachelet (rode kaart na een halfuur), tegen OHL Olafur Skulason (penaltyfout na handsbal), tegen KV Mechelen Luka Milunovic (penaltyfout) ... Zelfs sterkhouders als Davy De fauw en Steve Colpaert mogen een flink aantal tegendoelpunten op hun conto schrijven.

Hoewel de refs voorlopig niet in het voordeel van Zulte Waregem fluiten - zowel thuis tegen Lierse (bij 1-0) als tegen Bergen (bij 2-1) werd een cruciale goal onterecht afgekeurd - zwelt de kritiek op trainer Darije Kalezic aan. Dat hij tegen Bergen Brian Hamalainen een hele match liet zwalpen tegen Tim Matthys en dat hij ook de andere verdedigers (Dachelet, De fauw en Maréval) al wekenlang op een voor hen ongewone positie zet (rechtsachter, rechts en links centraal), stuit op onbegrip.

De positie van de Bosniër wankelt dan ook steeds meer. Technisch manager Hans Gillhaus en Kalezic zitten volgens insiders niet meer op dezelfde lijn en ook bij voorzitter Willy Naessens nemen de twijfels toe: "Na de match op Club Brugge ( volgendemaandag, nvdr) zullen we een analyse maken. Moeten we versterking halen? Of stellen we de trainer verantwoordelijk? Ofwel doen we het eerste, ofwel het tweede, of misschien allebei", aldus Naessens afgelopen maandag, net voor de deadline van dit magazine.

Gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper gaf nochtans eerder aan dat Zulte Waregem tijdens de winterstop geen transfers zou doen. Later nuanceerde Gillhaus dat het alleen mogelijk was als er spelers ( Habibou, Maréval,Maâzou) zouden vertrekken. Niet onlogisch, aangezien het overschot in de begroting van dit seizoen heel klein is. De grootste hinderpaal ook voor een ontslag van Kalezic, die nog 2,5 jaar onder contract ligt.

Bovendien had Naessens gevraagd dat de spaarrekening na de zware investeringen van afgelopen zomer in januari onaangetast zou blijven. Maar, zegt de voorzitter nu: "Desnoods spreken we onze spaarpot, die zeker nog niet leeg is, toch weer aan, want een degradatie moeten we te allen prijze vermijden."

DOOR JONAS CRETEUR

"Een degradatie moeten we te allen prijze vermijden." Willy Naessens

De wedstrijd tegen Bergen vatte het seizoen van Essevee perfect samen: opnieuw werd Zulte Waregem op geen enkel moment weggespeeld, maar hoewel het tweemaal op voorsprong kwam, bleef het weer puntenloos achter. De negende keer dit seizoen dat de West-Vlamingen een voorsprong weggaven, waaronder vijf keer in de laatste vijf matchen. Opmerkelijk is dat ze in vier van die wedstrijden in het slotkwartier een gelijkspel of een zege uit de handen lieten glippen. Een probleem dat al het hele seizoen opduikt: van de 27 tegengoals incasseerde Zulte Waregem er liefst 12 in de laatste 15 minuten. In de hele tweede helft zelfs 21, of 78 procent van het totale aantal tegendoelpunten. Opvallend ook hoe in elke match telkens een andere speler een cruciale fout maakt: tegen Bergen Miguel Dachelet (rode kaart na een halfuur), tegen OHL Olafur Skulason (penaltyfout na handsbal), tegen KV Mechelen Luka Milunovic (penaltyfout) ... Zelfs sterkhouders als Davy De fauw en Steve Colpaert mogen een flink aantal tegendoelpunten op hun conto schrijven. Hoewel de refs voorlopig niet in het voordeel van Zulte Waregem fluiten - zowel thuis tegen Lierse (bij 1-0) als tegen Bergen (bij 2-1) werd een cruciale goal onterecht afgekeurd - zwelt de kritiek op trainer Darije Kalezic aan. Dat hij tegen Bergen Brian Hamalainen een hele match liet zwalpen tegen Tim Matthys en dat hij ook de andere verdedigers (Dachelet, De fauw en Maréval) al wekenlang op een voor hen ongewone positie zet (rechtsachter, rechts en links centraal), stuit op onbegrip. De positie van de Bosniër wankelt dan ook steeds meer. Technisch manager Hans Gillhaus en Kalezic zitten volgens insiders niet meer op dezelfde lijn en ook bij voorzitter Willy Naessens nemen de twijfels toe: "Na de match op Club Brugge ( volgendemaandag, nvdr) zullen we een analyse maken. Moeten we versterking halen? Of stellen we de trainer verantwoordelijk? Ofwel doen we het eerste, ofwel het tweede, of misschien allebei", aldus Naessens afgelopen maandag, net voor de deadline van dit magazine. Gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper gaf nochtans eerder aan dat Zulte Waregem tijdens de winterstop geen transfers zou doen. Later nuanceerde Gillhaus dat het alleen mogelijk was als er spelers ( Habibou, Maréval,Maâzou) zouden vertrekken. Niet onlogisch, aangezien het overschot in de begroting van dit seizoen heel klein is. De grootste hinderpaal ook voor een ontslag van Kalezic, die nog 2,5 jaar onder contract ligt. Bovendien had Naessens gevraagd dat de spaarrekening na de zware investeringen van afgelopen zomer in januari onaangetast zou blijven. Maar, zegt de voorzitter nu: "Desnoods spreken we onze spaarpot, die zeker nog niet leeg is, toch weer aan, want een degradatie moeten we te allen prijze vermijden." DOOR JONAS CRETEUR"Een degradatie moeten we te allen prijze vermijden." Willy Naessens