Real Madrid en Barcelona hengelen beide naar de diensten van Ronaldinho.

Barcelona moest weliswaar de duimen leggen in de strijd om David Beckham, maar het team van Radomir Antic is vast besloten om de armen niet te laten zakken en nu alles op alles te zetten voor de overgang van wereldkampioen Ronaldinho. De nieuwe coach van PSG, VahidHalilhodzic, verklaarde weliswaar dat de absolute vedette van de Parijse rood-blauwen niet te koop is, maar de vraag is of zijn mening wel enig gewicht in de schaal kan leggen van de harde economische realiteit. PSG zit immers heel krap bij kas en kan met het oog op het charmeren van een eventuele overnemer wel wat extra cash gebruiken om het blazoen op te poetsen. Ook het feit dat de loonmassa aanzienlijk zou dalen zonder het salaris dat PSG aan de Braziliaanse middenvelder moet ophoesten, kan een overtuigend argument zijn om eventuele nieuwe aandeelhouders over de streep te halen. De Braziliaanse middenvelder zelf trekt zich de hele heisa rond zijn figuur ondertussen weinig aan. Hij heeft altijd beweerd dat Frankrijk slechts een springplank kon zijn naar een positie bij een Europese topper en lijkt daarin nu gelijk te krijgen.

Hoewel Barça volgend seizoen niet zal aantreden in de Champions League is Ronnie danig gecharmeerd van de Catalaanse topclub. Nu die geen Champions League speelt, is de druk minder groot en wordt van hem enkel verwacht dat hij schittert in de Spaanse competitie. Ronaldinho ligt bij PSG nog onder contract tot in 2006 en zou kunnen vertrekken voor een bedrag van 35 miljoen euro. Naar verluidt zou Real Madrid hem op het oog hebben als vervanger van Luis Figo. Maar of het zo eenvoudig zal zijn voor de Koninklijke om nog maar eens de Catalaanse aartsrivaal af te troeven, zal nog moeten blijken. Er komen ook tal van extrasportieve belangen om de hoek kijken. Zo zitten zowel Ronaldinho als Barça in de stal van sponsor Nike. En dat is een belangrijke troef voor Barcelona, dat maar wat graag het nodige tegengas wil geven aan de publiciteit die Real aan Beckham en aan diens sponsor Adidas heeft bezorgd. PSG kan er uiteindelijk alleen maar wel bij varen.

Ondertussen moet LuisFernandez nog tal van problemen regelen met PSG. Zijn contract als trainer loopt af op 30 juni, maar de problemen rond het afsluiten van zijn statuut als manager – in principe voor een periode van onbepaalde duur – moeten nog worden geregeld. Mogelijk leidt dat zelfs tot rechtszaken. In afwachting van een regeling van het geschil is Fernandez aandeelhouder en technisch adviseur geworden van bevorderingsclub Red Star. Hij heeft de bedoeling om van de club één van de beste opleidingscentra van het land te maken. En dat is veelbelovend voor de toekomst van het voetbal in de Parijse regio. (PB)

DADO PRSO en Jérôme Rothen, nu nog aan de slag bij Monaco, staan in de belangstelling van Lyon. ALAIN PERRIN, de coach van Marseille, heeft een boontje voor Nakata, de Japanse international van Parma. POCHETTINO van PSG zou naar verluidt voor twee jaar tekenen bij Leverkusen. MONACO mag, na het beroep tegen een eerdere beslissing, volgend seizoen dan toch in de hoogste Franse nationale afdeling aantreden. De club mag evenwel geen nieuwe spelers aanwerven. TOULOUSE versterkte zich met rechtsachter Predrag Ocokoljic van FC Obilic. LILIAN LASLANDES, door Sunderland uitgeleend aan Bastia, speelt volgend seizoen allicht voor Nantes. CHRISTIAN GOURCUFF keert voor de derde keer in zijn carrière terug bij Lorient. Zoals de vorige keren is zijn doelstelling ook nu weer om de promotie naar de hoogste afdeling te bewerkstelligen. (PB)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content