© AFP

Trainer – Mauricio Pochettino, 02/03/1972 (ARG)

? De trainer heeft een verleden bij PSG als speler: hij voetbalde er van 2001 tot 2003.

? Hij poseerde naakt voor de jaarkalender van 2003 van de ‘Goden van het stadion’, naast de heren van de rugbyploeg uit de hoofdstad.

? Hoewel hij met Tottenham de finale van de Champions League bereikte in 2019, was zijn palmares blanco toen hij vorige winter bij PSG begon.

Transfers

In

Gianluigi Donnarumma (AC Milan, Ita), Achraf Hakimi (Inter, Ita), Sergio Ramos (Real Madrid, Esp), Georginio Wijnaldum (Liverpool, Eng), Danilo Pereira (FC Porto, Por), Bandiougou Fadiga (Stade Brestois 29), Arnaud Kalimuendo (RC Lens).

Achraf Hakimi
Achraf Hakimi© Icon Sport

OUT

Alphonse Areola (West Ham, Eng), Mitchell Bakker (Bayer Leverkusen, Ger), Thierno Baldé (Le Havre), Garissone Innocent (Vannes), Kenny Nagera (SC Bastia), Kays Ruiz-Atil (FC Barcelona, Esp).

Smaakmaker – Achraf Hakimi

Als Parijse toptransfer van de zomermercato zal Achraf Hakimi misschien een einde maken aan de bouwwerf van PSG op de rechterflank. De Marokkaanse international lijkt meer garanties te bieden dan Gregory van der Wiel, Serge Aurier of Alessandro Florenzi, die sinds zijn komst teleurstelt. De 22-jarige Hakimi, die zijn opleiding genoot bij Real Madrid, is al gewend aan het topniveau. Nadat hij niet echt een kans had gekregen bij Real, ontplofte hij in 2018 bij Borussia Dortmund en bevestigde hij vervolgens in 2020/21 bij Inter.

PSG

Hakimi is een echte raket op de flank, en hij schitterde evenzeer in de Duitse ruimtes als in de compacte Italiaanse verdedigingen. Van de 22-jarige rechtsback wordt verwacht dat hij zijn plaats inneemt bij de Parijse elf, en zijn verbinding in de diepte met Angel di María, Kylian Mbappé of Neymar doet al op voorhand watertanden. PSG lijkt (alweer) van plan om de Champions League te winnen.

PSG
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content