PSV Eindhoven

© BELGAIMAGE

tactiek

Drie titels in vijf jaar en toch was in Eindhoven niemand echt ontevreden toen trainer Phillip Cocu naar Fenerbahçe vertrok. Succesvol, maar te zakelijk voetbal, was de kritiek die geregeld terugkeerde. Zijn opvolger, Mark van Bommel, beloofde méér: winnen met aanvallend en dominant voetbal. Met de twee nieuwe vleugelbacks, die elk 5,5 miljoen kostten, kan dat: Denzel Dumfries (rechts, Heerenveen) en Angeliño (links, Manchester City) dweilen de flanken af, centraal gestuurd door de ervaren Schwaab (30) en Viergever (29, gratis overgekomen van Ajax). In de achterste punt van de driehoek controleert Hendrix, met voor hem Pereiro en Rosario, die afhankelijk van de tegenstander soms de tweede verdedigende middenvelder wordt. Na kwalificatie voor de poulefase betaalde de club nog 6 miljoen voor Érick Gutiérrez, de draaischijf CF Pachuca en ex-ploegmaat van Hirving Lozano die vorig seizoen 12 keer scoorde en voor 8 assists tekende. Op de rechterflank is Bergwijn bij momenten ongrijpbaar, centraal moet Luuk de Jong beter doen dan vorig seizoen: 12 goals op een totaal van 87 is echt te weinig.

PSV Eindhoven

smaakmaker : Steven Bergwijn

Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Justin Kluivert. Allemaal toppers in wording. En reken daar ook maar Steven Bergwijn bij. De 20-jarige vleugelspeler was vorig seizoen indrukwekkend. Vier jaar geleden werd hij ook al uitgeroepen tot speler van het toernooi op het EK U17.

PSV Eindhoven
PSV Eindhoven
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content