© Thomas Bakker

Trainer Roger Schmidt 13/03/1967 (ger)

? Wordt regelmatig op de hak genomen bij het praatprogramma Veronica Inside, waaruit blijkt dat René van der Gijp en Johan Derksen geen fan zijn van de Duitser.

? Lag in zijn eerste seizoen overhoop met wonderkind Mohamed Ihattaren.

? Moet het gat met Ajax zien te dichten en werd afgelopen seizoen maar nipt tweede. Aan zijn Vollgass-Fussball is hard gewerkt, zagen we in de CL-voorrondes.

transfers

In

Bruma (Olympiacos Piraeus, Gre), Ritsu Doan (Arminia Bielefeld, Ger), Joël Drommel (FC Twente), Derrick Luckassen (Kasimpasa, Tur), Michal Sadílek (Slovan Liberec, Cze), André Ramalho (RB Salzburg, Aut), Phillipp Mwene (1. FSV Mainz 05, Ger), Marco van Ginkel (Chelsea, Eng), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion, Eng).

Eran Zahavi
Eran Zahavi© BELGAIMAGE

OUT

Adrian Fein (SpVgg Greuther Fürth, Ger via Bayern München, Ger), Lars Unnerstall (FC Twente), Timo Baumgartl (1. FC Union Berlin, Ger), Joël Piroe (Swansea City, Eng), Pablo Rosario (OGC Nice, Fra), Donyell Malen (Borussia Dortmund, Ger).

PSV

smaakmaker Eran Zahavi

Eran Zahavi is pas een jaar in Eindhoven, maar het publiek heeft hem al snel in de armen gesloten. De Israëliër – tevens in het bezit van een Frans paspoort – kwam na zijn avontuur in China bij Guangzhou R&F als relatief onbekende binnen, maar liet direct zien waarom trainer Roger Schmidt hem bij zijn ploeg wilde hebben: hij heeft een neus voor doelpunten.

Vorig seizoen kwam de spits tot 17 treffers in 33 wedstrijden en dit jaar noteerde hij in het duel met Galatasaray in de voorronde van de Champions League direct een hattrick. Vooral de wisselwerking met Mario Götze, die door Schmidt dit seizoen iets achter Zahavi wordt opgesteld, lijkt hem goed te bevallen.

Privé werd Zahavi dit voorjaar opgeschrikt door een persoonlijk drama. Terwijl hij met zijn ploeg in de spelersbus zat, werd hij door zijn vrouw in paniek opgebeld. Ze was net als hun kinderen het slachtoffer van een gewapende overval; ze waren vastgebonden en hij moest vertellen waar de buit te vinden was. Mevrouw Zahavi en de kinderen kwamen er uiteindelijk fysiek ongedeerd vanaf.

PSV
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content