Rafa Mir – Club: SD Huesca

© BELGAIMAGE

De 23-jarige Spaanse aanvaller, die door de Wolves wordt verhuurd aan de Spaanse hekkensluiter, was met een hattrick verantwoordelijk voor de 1-3-zege bij Real Valladolid.

Pas de tweede competitiezege was het voor SD Huesca, de promovendus uit Aragón. Na 21 speeldagen boekte het team van coach Pacheta (52, sinds 12 januari de opvolger van Míchel) een broodnodige driepunter, zeker in de wetenschap dat komende zaterdag om 16.15 uur Thibaut Courtois en Eden Hazard met Real Madrid op bezoek komen.

Het was Rafa Mir die met treffers in de 37e, 50e en 57e minuut de weg plaveide voor de overwinning, waarmee de 23-jarige spits zijn seizoenstotaal verdubbelde en zijn team wat zuurstof gaf in operatie redding. ‘Hij beschikt over de juiste wapens om gemakkelijk te scoren, maar moet vertrouwen krijgen’, verklaarde Pacheta, nadat zijn 3-5-2-veldbezetting succes had opgeleverd. ‘Eén van de sleutels voor deze overwinning was dat we met de hele ploeg bleven lopen.’

Rafa Mir is de zoon van Magín (50), een oud-profvoetballer die als verdediger in de jaren tachtig en negentig aan de bak kwam bij RCD Mallorca en Real Murcia. Als kind was de Duitse aanvaller Mario Gómez zijn grote idool, waardoor het logisch was dat hij op die positie wilde spelen toen hij zich als tienjarige aansloot bij Ranero CF. Daarvoor had de rechtsvoetige Rafa Mir al indruk gemaakt in het zaalvoetbal. Na 57 en 84 goals bij Ranero volgde in 2009 de overstap naar FC Barcelona, om twee jaar later terug te keren naar Real Murcia. Valencia pikte de spits op in 2012. In het seizoen 2016/17 sprokkelde Mir vijf speelminuten onder Nuno Espírito Santo. Toch betaalde Wolverhampton Wanderers in januari 2018 twee miljoen euro voor hem, na 15 goals in 19 partijen bij het B-team van Valencia. Voor de neus van Real Madrid, want Nuno ziet in de kopbalsterke Mir een wissel op de toekomst.

Tot zijn tien jaar maakte Rafa Mir indruk in het zaalvoetbal.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content