clubinfo

opgericht in 1924

voorzitter

Raúl Martín Presa

stad

Madrid

3.213.271 inwoners

stadion

Stade de Vallecas

14.708 capaciteit

clubkleuren

rood-wit shirt, witte broek

website

www.rayovallecano.es

erelijst

-

trainer Míchel

30/10/1975

Heeft misschien wel dezelfde naam, maar is zeker niet te verwarren met een van de illustere spelers van de Quinta del Buitre van Real Madrid in de jaren tachtig.

Beleefde zijn hoogdagen bij Rayo Vallecano, waar hij met zijn linkervoet furore maakte.

Kreeg slechts één gele kaart in twintig jaar door een penalty te betwisten vanop de invallersbank.

smaakmaker Gaël Kakuta

Slechts zestien jaar oud was Gaël Kakuta toen Chelsea hem weghaalde bij het Franse RC Lens. Toen hij aankwam bij de A-ploeg van the Blues noemde de toenmalige coach Carlo Ancelotti hem nog 'de Zwarte Zidane', wat een enorme druk legde op de jonge Fransman. Sindsdien, zoals het wel vaker gebeurt bij de Londense club, reeg de spelverdeler mislukte huurperiodes aaneen, in alle windhoeken van het Oude Continent. De enige geslaagde uitleenbeurt was bij Rayo Vallecano, in de buitenwijk van Madrid, waar zijn goede resultaten hem zelfs een transfer naar FC Sevilla opleverden. Een nieuwe mislukking, een passage in China en enkele wisselvallige uitleenbeurten later keert Kakuta terug naar zijn succesvolste club, Rayo, waar hij hoopt zijn beste vorm terug te vinden.

Gaël Kakuta, EFE
Gaël Kakuta © EFE

transfers In

Kakuta (Hebei, Chn), Pozo (Almería), Velázquez (Atlético), Tito (Leganés), García (Getafe), Advíncula (Tigres, Mex).

Out

Beltrán (Celta Vigo), Mojica (Girona), Aguirre (Zaragoza), Baiano (Alanyaspor, Tur).

Míchel, EFE
Míchel © EFE
opgericht in 1924 voorzitter Raúl Martín Presa stad Madrid 3.213.271 inwoners stadion Stade de Vallecas 14.708 capaciteit clubkleurenrood-wit shirt, witte broek website www.rayovallecano.es erelijst- 30/10/1975 Heeft misschien wel dezelfde naam, maar is zeker niet te verwarren met een van de illustere spelers van de Quinta del Buitre van Real Madrid in de jaren tachtig. Beleefde zijn hoogdagen bij Rayo Vallecano, waar hij met zijn linkervoet furore maakte. Kreeg slechts één gele kaart in twintig jaar door een penalty te betwisten vanop de invallersbank.Slechts zestien jaar oud was Gaël Kakuta toen Chelsea hem weghaalde bij het Franse RC Lens. Toen hij aankwam bij de A-ploeg van the Blues noemde de toenmalige coach Carlo Ancelotti hem nog 'de Zwarte Zidane', wat een enorme druk legde op de jonge Fransman. Sindsdien, zoals het wel vaker gebeurt bij de Londense club, reeg de spelverdeler mislukte huurperiodes aaneen, in alle windhoeken van het Oude Continent. De enige geslaagde uitleenbeurt was bij Rayo Vallecano, in de buitenwijk van Madrid, waar zijn goede resultaten hem zelfs een transfer naar FC Sevilla opleverden. Een nieuwe mislukking, een passage in China en enkele wisselvallige uitleenbeurten later keert Kakuta terug naar zijn succesvolste club, Rayo, waar hij hoopt zijn beste vorm terug te vinden.Kakuta (Hebei, Chn), Pozo (Almería), Velázquez (Atlético), Tito (Leganés), García (Getafe), Advíncula (Tigres, Mex).Beltrán (Celta Vigo), Mojica (Girona), Aguirre (Zaragoza), Baiano (Alanyaspor, Tur).