Rayo Vallecano

trainer Andoni Iraola – 22/06/1982

? Met 510 matchen op de teller staat hij vierde op de ranglijst aller tijden van Athletic Bilbao. Hij kon wel geen enkele prijs pakken met de Basken.

? In 2019/20 bereikte hij de halve finales van de Spaanse beker met CD Mirandés door Celta de Vigo, FC Sevilla en Villarreal uit te schakelen.

? Hij tekende op 6 augustus 2020 bij Rayo Vallecano en promoveerde meteen met de Madrileense ploeg.

transfers

In

Ivan Balliu (UD Almería), Pathé Ciss (FC Fuenlabrada), Fran García ( RM Castilla), Randy Neta (CF Fuenlabrada).

OUT

Luis Advincula (Boca Junior, Arg), Alberto García (einde carrière), Joni Montiel (Real Oviedo), Martin Pascual (Villarreal CF B), Leonardo Ulloa, Emiliano Velázquez.

smaakmaker Fran García

Hij is waarschijnlijk niet de meest bekende jonge speler van La Liga, maar Fran García heeft bakken talent. De linksachter van 21 jaar heeft er een geslaagd seizoen met Rayo Vallecano opzitten (43 wedstrijden, 2 goals, 5 assists). Vooral zijn doelpunt in de Copa del Rey tegen FC Barcelona ging niet onopgemerkt voorbij. Zijn prestaties hebben de Franjirrojos overtuigd om op hem in te zetten. Een maand geleden kreeg hij een contract van de club, terwijl hij daarvoor geleend werd van Real Madrid, waar hij opgeleid werd. Rayo lichtte de aankoopoptie in zijn contract, die geschat wordt op twee miljoen euro. De Spaanse belofte-international staat nu voor zijn eerste seizoen in de eerste klasse. Vroeger kreeg hij in de jeugdrangen van de Koninklijke tips van Roberto Carlos, die daar even trainer was. Na verscheidene jaren in de luwte is het uur van Fran García gekomen. Kan hij de verwachtingen inlossen?

Rayo Vallecano
Andoni Iraola
Andoni Iraola© Getty Images
Fran García
Fran García© pressinphoto/Sipa USA
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content