Het gaat maar door, dat voetbal. Het ene seizoen volgt het volgende zo snel op dat het elkaar zelfs overlapt. Het WK was nog in volle gang toen de eerste ploegen al de voorrondes in Europa speelden.

Afgelopen weekend begon ook in Engeland de competitie weer. En dat terwijl de internationals nog maar net terug zijn van hun vakantie. Twee, hooguit drie weken mochten ze ertussenuit na een slopend seizoen met drie wedstrijden in een week. Romelu Lukaku kwam voor zijn ploeg zelfs eerder terug na de klaagzang van José Mourinho.

Hoe houden zij dat vol? Fysiek, maar ook mentaal? En ja, ‘ze worden er toch ook goed voor betaald’. Maar je moet het wel maar doen. Elke dag presteren. Dag in, dag uit. Week in, week uit. Seizoen in, seizoen uit. Ik weet niet of ik het zou kunnen opbrengen.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content