RB Leipzig trekt de lijn door met nieuwe coach Marsch

© Belga Image

RB Leipzig reageerde bliksemsnel op het vertrek van Julian Nagelsmann naar Bayern München: de Amerikaan Jesse Marsch wordt de nieuwe trainer.

Precies 24 uur nadat de overgang van Julian Nagelsmann naar Bayern München bekend werd, legde RB Leipzig met Jesse Marsch voor volgend seizoen een nieuwe trainer vast. Onlogisch is die keuze niet. Marsch komt uit het Red Bullimperium en werkt op dit moment bij RB Salzburg. Hij was in het seizoen 2018/19 in Leipzig aan de slag als co-trainer van Ralf Rangnick. Marsch is sinds 2015 aan het voetbalconcern van Red Bull verbonden, hij was eerder aan de slag bij de New York Red Bulls.

Met de komst van Jesse Marsch trekt RB Leipzig gewoon de lijn door. Ook hij werd opgeleid door Ralf Rangnick en draagt diens signatuur. In twee jaar tijd verrichtte Marsch uitstekend werk bij Salzburg. Hij pakte vorig seizoen de dubbel, ook nu staat de ploeg riant aan de leiding en werd de bekerfinale bereikt. Marsch stootte met Salzburg twee keer door tot de groepsfase van de Champions League en verwierf in de herfst van 2019 enige beroemdheid toen een video opdook van een emotionele toespraak die hij aan de rust van een Champions Leaguewedstrijd in Liverpool deed: ‘Dit is geen fucking vriendschappelijke wedstrijd.’

Jesse Marsch werd de voorbije weken benaderd door Eintracht Frankfurt en Tottenham Hotspur, maar het was duidelijk dat hij naar Leipzig wilde terugkeren. Intussen komt het ook tot een trainerscarrousel: de bij VfL Wolfsburg werkende Oostenrijker Oliver Glasner was ook even in beeld bij RB Salzburg, dat intussen voor de jonge Duitser Matthias Jaissle koos.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content