RB Leipzig

© belgaimage

TACTIEK

De Amerikaan Jesse Marsch, die de scepter overnam van Julian Nagelsmann, kent de cosmos van de energiedrankenfabrikant. De 47-jarige ex-middenvelder werkte eerder al voor de filialen in New York en Salzburg. En ook Leipzig kent Marsch, doordat hij in het seizoen 2018/19 als assistent fungeerde van Ralf Rangnick en zo de knepen van het vak leerde.

Na twee titels in Oostenrijk en enkele magische CL-avonden vorig seizoen (2-6-verlies tegen Bayern München, een nipte 3-2-nederlaag bij Atlético Madrid) grijpt Marsch bij Leipzig terug naar de 4-2-3-1 van zijn voorganger. De nieuwe speelwijze kan worden geïnterpreteerd als veel Rangnick (pressing door de aanvallers en pittige omschakelingsmomenten) en een beetje Nagelsmann (balbezit). De eigen touch die wordt toegevoegd zijn meer intensiteit, agressiviteit en verticaliteit.

Aanvallend is – aan de zijde van Poulsen of Brobbey – André Silva een garantie op goals, terwijl ook de offensieve bevliegingen van Olmo en Szoboszlai veel verdedigingen in de problemen kunnen brengen.

SMAAKMAKER André Silva

De 25-jarige Portugees speelde een topseizoen bij Eintracht Frankfurt: in 32 Bundesligawedstrijden trof hij 28 keer raak en gaf hij 8 assists. Die cijfers zorgden ervoor dat RB Leipzig 23 miljoen euro veil had om Silva over te nemen.

De spits heeft al heel wat mooie clubs op zijn palmares staan. Voor hij bij Frankfurt terecht kwam speelde hij respectievelijk voor Porto, AC Milan en Sevilla.

RB Leipzig
RB Leipzig
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content