RB Salzburg

© belgaimage

TACTIEK

Het zal bij de Oostenrijkse kampioen vooral zaak zijn om het vertrek van Patson Daka op te vangen. De Zambiaan stond vorig seizoen garant voor doelpunten en dat overtuigde Leicester City om 30 miljoen euro op tafel te leggen voor de spits. En ook die andere speler met een neus voor goals, Mergim Berisha, trok de deur van Salzburg achter zicht dicht. Ook Sékou Koïta zal vanwege een kruisbandblessure niet aanwezig zijn op het kampioenenbal. Benieuwd wie voor de doelpunten zal zorgen.

We mogen de ploeg onder het bewind van Red Bull uiteraard niet reduceren tot één speler. Om het intensieve spel van de naar Leipzig vertrokken Amerikaans coach Jesse Marsch op de mat te brengen, moet iedereen mee in het verhaal. Ook bij de nieuwe trainer Matthias Jaissle staat hoog druk zetten centraal. Meestal treedt de ploeg aan in een 4-2-2-2-opstelling waarbij de flanken hoog mee opschuiven. Al mogen we ons niet te veel vastpinnen op deze formatie. Jaissle draait er zijn hand niet voor om om snel over te schakelen op een andere opstelling.

SMAAKMAKER Karim Adeyemi

Met Mergim Berisha, Patson Daka en Enock Mwepu zag RB Salzburg heel wat talent en scorend vermogen de deur van de club achter zich dichtrekken. Het 19-jarige talent Karim Adeyemi zal daardoor dit jaar meer in de spotlights moeten treden. Hij is nu een van de vaste spitsen in de 4-4-2-opstelling van trainer Matthias Jaissle. Het begin van dit seizoen was alvast veelbelovend. Zowel in de competitie als in de kwalificatiematchen voor de Champions League wist Adeyemi al te scoren.

RB Salzburg
RB Salzburg
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content