RC Celta de Vigo

trainer Eduardo Coudet – 12/09/1974 (ARG)

? Als speler werd hij in zijn 19-jarige carrière maar liefst 17 keer getransfereerd. In totaal droeg hij het shirt van 10 verschillende clubs.

? Celta de Vigo is de enige Europese club waar de Argentijn gepasseerd is, eerst als speler, nu als trainer.

? Toen hij vorig jaar in november naar Celta de Vigo kwam, transformeerde hij de ploeg. Zijn verandering naar een 4-1-3-2-opstelling was zonder meer geniaal.

transfers

In

Franco Cervi (SL Benfica, Por), Matías Dituro (CD Universidad Católica, Chi), Javi Galán (SD Huesca).

OUT

Sergio Álvarez (einde carrière), Sergio Carreira (CD Mirandés), David Costas (Real Oviedo), Gabriel Fernández (FC Juárez, Mex), Facundo Ferreyra, Juan Hernández (AD Alcorcón), David Junca (Girona FC), Jozabed Sánchez (Málaga CF), Alvaro Vadillo (Espanyol).

RC Celta de Vigo

smaakmaker Iago Aspas

Iago Aspas, geboren in Moaña en opgeleid in Vigo, is een Galiciër in hart en nieren. Buiten een uitstap van twee seizoen – bij Liverpool en FC Sevilla – heeft de 34-jarige aanvaller altijd in zijn geliefde Galicië vertoefd. Toen hij in 2009 definitief naar het eerste elftal van Celta de Vigo werd gehaald, kwijnde het team weg in de diepten van La Liga 2. Hoewel Aspas slechts in de laatste drie wedstrijden van het seizoen deel uitmaakte van de selectie, redde hij de ploeg met twee doelpunten tegen Alavés en werd de totale catastrofe afgewend. In het seizoen 2011/12 scoorde de Spanjaard 23 doelpunten in 35 wedstrijden en speelde zo een belangrijke rol in de promotie naar de Primera División.

Eduardo Coudet
Eduardo Coudet© EFE

Sinds Aspas in 2015 terugkeerde naar Vigo dikten zijn statistieken alleen maar verder aan. Zo scoorde hij op 24 juni 2020 zijn honderdste goal in 209 Ligawedstrijden. Vorig seizoen was zijn samenwerking met Santi Mina dodelijk. Aspas gaf dertien assists en kroonde zich daarmee tot beste passer van de competitie. Zelf scoorde hij ook nog 27 keer in 33 Ligawedstrijden. Aspas leek nooit sterker.

Iago Aspas
Iago Aspas© BELGAIMAGE
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content