clubinfo

opgericht in

1906

voorzitter

Marc Keller

clubkleuren

blauw shirt, witte broek

website www.rcstrasbourgalsace.fr

erelijst

1 x kampioen

3 x beker

stad

Straatsburg

277.270 inwoners

stadion

De La Meinau

27.500 capaciteit

trainer Thierry Laurey

17/02/1964

Speelde één selectie mee in de Franse nationale ploeg: een nederlaag tegen Schotland in 1989.

Tijdens zijn loopbaan als coach maakte hij al drie degradaties en drie promoties mee.

Hij is de specialist van de punchline. Voor een match tegen PSG zei hij: 'Tenzij jullie hen een warme wijn betalen en ze een beetje in de wind zijn, zie ik niet in hoe het ons zal lukken.'

smaakmaker Kenny Lala

Kenny Lala is het levende bewijs dat je de naam kunt hebben van een Teletubbie en toch succesvol kunt zijn in het profvoetbal. Na drie doelpunten en vier beslissende passes tijdens zijn eerste seizoen in La Meinau in 2017/18, toont deze rechtsbuiten uit Martinique zich erg doeltreffend en doet hij bovendien zijn werk in de verdediging. Afgewezen door de opleidingscentra van Caen en Lille belandt hij uiteindelijk bij Paris FC, in de derde klasse, waar hij opgemerkt wordt door Valenciennes. Hij probeert dan om zich te doen gelden in de Ligue 1. Hij moet echter een stap terugzetten en twee seizoenen doorbrengen in de Ligue 2 bij RC Lens. In de zomer van 2017 is hij bij Strasbourg Alsace terechtgekomen waar hij heeft laten zien dat hij de nodige slagkracht heeft. Het ging zelfs zo ver dat zijn naam in de pers genoemd werd voor de Franse nationale ploeg.

Thierry Laurey, PHOTOPQR/L'ALSACE/MAXPPP
Thierry Laurey © PHOTOPQR/L'ALSACE/MAXPPP

transfers In

Ajorque (Clermont), Mitrovic (KAA Gent, Bel), Sels (Newcastle United, Eng), Sissoko (Brest), Thomasson (Nantes).

Out

Aholou (Monaco), Bahoken (Angers), Blayac (GFC Ajaccio), Foulquier (Watford, Eng), Koné (Ankaragücü, Tur), Oukidja (FC Metz), Salmier (Troyes), Seka (Nancy), Terrier (Lyon).

Kenny Lala, Icon Sport
Kenny Lala © Icon Sport
opgericht in 1906 voorzitterMarc Keller clubkleurenblauw shirt, witte broek website www.rcstrasbourgalsace.fr erelijst1 x kampioen 3 x beker stad Straatsburg 277.270 inwoners stadion De La Meinau 27.500 capaciteit 17/02/1964 Speelde één selectie mee in de Franse nationale ploeg: een nederlaag tegen Schotland in 1989. Tijdens zijn loopbaan als coach maakte hij al drie degradaties en drie promoties mee. Hij is de specialist van de punchline. Voor een match tegen PSG zei hij: 'Tenzij jullie hen een warme wijn betalen en ze een beetje in de wind zijn, zie ik niet in hoe het ons zal lukken.' Kenny Lala is het levende bewijs dat je de naam kunt hebben van een Teletubbie en toch succesvol kunt zijn in het profvoetbal. Na drie doelpunten en vier beslissende passes tijdens zijn eerste seizoen in La Meinau in 2017/18, toont deze rechtsbuiten uit Martinique zich erg doeltreffend en doet hij bovendien zijn werk in de verdediging. Afgewezen door de opleidingscentra van Caen en Lille belandt hij uiteindelijk bij Paris FC, in de derde klasse, waar hij opgemerkt wordt door Valenciennes. Hij probeert dan om zich te doen gelden in de Ligue 1. Hij moet echter een stap terugzetten en twee seizoenen doorbrengen in de Ligue 2 bij RC Lens. In de zomer van 2017 is hij bij Strasbourg Alsace terechtgekomen waar hij heeft laten zien dat hij de nodige slagkracht heeft. Het ging zelfs zo ver dat zijn naam in de pers genoemd werd voor de Franse nationale ploeg. Ajorque (Clermont), Mitrovic (KAA Gent, Bel), Sels (Newcastle United, Eng), Sissoko (Brest), Thomasson (Nantes). Aholou (Monaco), Bahoken (Angers), Blayac (GFC Ajaccio), Foulquier (Watford, Eng), Koné (Ankaragücü, Tur), Oukidja (FC Metz), Salmier (Troyes), Seka (Nancy), Terrier (Lyon).