RC Strasbourg Alsace

© PHOTOPQR/DNA/MAXPPP

Trainer – Julien Stéphan, 18/09/1980

? Hij is een geboren coach aangezien hij de zoon is van de rechterhand van Didier Deschamps, Guy Stéphan.

? Toen hij op 38-jarige leeftijd de eerste ploeg van Stade Rennais in handen nam, werd hij de jongste trainer van de Ligue 1.

? Met Stade Rennais won hij in 2019 de beker tegen PSG, dat de trofee op dat moment al vier keer op rij gepakt had.

Transfers

In

Jean-Eudes Aholou (AS Monaco), Karol Fila (Lechia Gdansk, Pol), Kévin Gameiro (Valencia CF, Esp), Lucas Perrin (Ol. Marseille).

OUT

Ismaël Aaneba (Sochaux), Lionel Carole (Kayserispor, Tur), Lamine Koné, Stefan Mitrovic (Getafe, Esp), Idriss Saadi (SC Bastia), Mohamed Simakan (RB Leipzig, Ger), Duplexe Tchamba (Sönderjyske, Den), Kévin Zohi (Vizela, Por), Adrien Lebeau (SV Waldhof Mannheim, Ger), Moataz Zemzemi (Chamois Niortais FC).

Kévin Gameiro
Kévin Gameiro© PHOTOPQR/DNA/MAXPPP

Smaakmaker – Kévin Gameiro

Met Kévin Gameiro keert een verloren zoon terug naar het Stade de la Meinau. Dertien jaar na zijn vertrek is het product van het opleidingscentrum van Straatsburg terug in de Elzas. Voor een centrumspits heeft de 34-jarige Fransman een atypisch profiel – hij meet slechts 1,74 meter en loopt over van energie – maar dat belet hem niet om doelpunten te maken.

Hij speelde van 2011 tot 2013 bij PSG, waar hij de Champions League en de Franse nationale ploeg leerde kennen. Daarna trok hij naar Sevilla (2013-2016) en Atlético Madrid (2016-2018), alvorens uit te bollen bij Valencia. Zijn palmares in Spanje oogt fraai – vier keer de Europa League gewonnen en één keer de Copa del Rey – maar zijn bijdrage daarin beperkte zich veelal tot de rol van supersub of bankzitter. De dertienvoudige Franse international rekent nu op de club waar het voor hem allemaal begon om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Hij nam alvast een goede start onder het toeziend oog van Julien Stéphan, met een eerste doelpunt in de voorbereiding tegen Freiburg.

RC Strasbourg Alsace
RC Strasbourg Alsace
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content