clubinfo

opgericht in 1900

voorzitter

Chen Yansheng (Chn)

stad

Barcelona

1.615.908 inwoners

stadion

Cornella-El Prat

40.500 capaciteit

clubkleuren

blauw-wit shirt, blauwe broek

website

www.rcdespanyol.com

erelijst

4 x beker

trainer Rubi

01/01/1970

Maakte eerder deel uit van de technische staf van grote vijand Barcelona, onder de vleugels van Tito Vilanova en Gerardo Martino.

Beleefde zijn debuut als coach in eerste klasse met Levante UD, maar kon hen niet behoeden voor degradatie.

Ging naar Espanyol na zijn grote succes met SD Huesca, die hij leidde naar de eerste promotie naar La Liga in haar geschiedenis.

smaakmaker Sergi Darder

De in Mallorca geboren Sergi Darder beproefde al op veertienjarige leeftijd zijn voetbalgeluk in Catalonië, in de selectie van Espanyol. Daar kon Darder op het middenveld zijn creativiteit en technisch meesterschap tonen aan La Liga. Dat bracht hem in 2013 bij Málaga CF, waar hij zich vanuit de B-kern opwerkte tot de hoofdmacht. Zijn prestaties daar brachten hem naam en faam over de landgrenzen heen, om zo een mooie transfer te versieren naar Ol. Lyon. Jammer genoeg kon hij daar nooit zijn hoogste niveau halen in het te veel geïmproviseerde voetbal van trainer Bruno Génésio. Het is dan ook dankzij een terugkeer naar Espanyol dat hij zijn carrière terug op de rails kon zetten.

Sergi Darder, Mikel Trigueros / Urbanandsport
Sergi Darder © Mikel Trigueros / Urbanandsport

transfers In

Iglesias (Celta), Darder (Lyon, Fra), Sánchez (Kazan, Rus).

Out

Moreno (Villarreal), M. Navarro (Watford, Eng), Jurado (Al-Ahli, KSA), López (Betis), Morillas (V-Varen Nagasaki, Jpn), Sánchez (Fiorentina, Ita).

Rubi, EFE
Rubi © EFE
opgericht in 1900 voorzitterChen Yansheng (Chn) stad Barcelona 1.615.908 inwoners stadion Cornella-El Prat 40.500 capaciteit clubkleurenblauw-wit shirt, blauwe broek website www.rcdespanyol.com erelijst4 x beker 01/01/1970 Maakte eerder deel uit van de technische staf van grote vijand Barcelona, onder de vleugels van Tito Vilanova en Gerardo Martino. Beleefde zijn debuut als coach in eerste klasse met Levante UD, maar kon hen niet behoeden voor degradatie. Ging naar Espanyol na zijn grote succes met SD Huesca, die hij leidde naar de eerste promotie naar La Liga in haar geschiedenis.De in Mallorca geboren Sergi Darder beproefde al op veertienjarige leeftijd zijn voetbalgeluk in Catalonië, in de selectie van Espanyol. Daar kon Darder op het middenveld zijn creativiteit en technisch meesterschap tonen aan La Liga. Dat bracht hem in 2013 bij Málaga CF, waar hij zich vanuit de B-kern opwerkte tot de hoofdmacht. Zijn prestaties daar brachten hem naam en faam over de landgrenzen heen, om zo een mooie transfer te versieren naar Ol. Lyon. Jammer genoeg kon hij daar nooit zijn hoogste niveau halen in het te veel geïmproviseerde voetbal van trainer Bruno Génésio. Het is dan ook dankzij een terugkeer naar Espanyol dat hij zijn carrière terug op de rails kon zetten. Iglesias (Celta), Darder (Lyon, Fra), Sánchez (Kazan, Rus).Moreno (Villarreal), M. Navarro (Watford, Eng), Jurado (Al-Ahli, KSA), López (Betis), Morillas (V-Varen Nagasaki, Jpn), Sánchez (Fiorentina, Ita).