RCD Mallorca

trainer Luis García Plaza – 01/12/1972

? In 2000 is hij slechts 27 jaar wanneer hij zijn schoenen noodgedwongen aan de haak moet hangen na een zware meniscusblessure.

? Op zijn 48e heeft hij al twaalf verschillende ploegen getraind: 1 in de Emiraten, 1 in Saudi-Arabië, 2 in China en 8 in Spanje.

? Van 2018 tot 2019 staat hij eerst aan het hoofd van Villarreal en daarna van Beijing Renhe. Op twintig wedstrijden dat jaar pakt hij slechts één overwinning.

transfers

In

Jaume Costa (Villarreal CF), Dominik Greif (Slovan Bratislava, Svk), Pablo Maffeo (VfB Stuttgart, Ger), Amath Ndiaye & Angel Rodríguez (Getafe CF).

OUT

Ante Budimir (CA Osasuna), Fran Gámez (Real Zaragoza), Enzo Lombardo (SD Huesca), Alex López, Miquel Parera (Racing Santander), Josep Sené (CD Lugo) Stoichkov (SD Eibar), Pablo Valcare (Burgos CF), Igor Zlatanovic (Maccabi Netanya, Isr).

RCD Mallorca

smaakmaker Dani Rodríguez

Voetbal is geen exacte wetenschap en zal dat ook nooit worden. Dat bewijst het verhaal van de 33-jarige Dani Rodríguez. De Spaanse aanvallende middenvelder, afgelopen seizoen ongelooflijk bij Mallorca, speelde op 23-jarige leeftijd nog in de vierde divisie. Hij was zo’n speler waar niemand een cent zou op verwedden; die ging zeker nooit in La Liga spelen. Tien jaar later is de Spanjaard een van de sterkste mannen tijdens de opmars van Mallorca, dat na een jaar in de Segunda Division zijn herintrede maakt in… La Liga.

Rodríguez is zeer veelzijdig en benut zijn potentieel maximaal wanneer hij in het centrum staat. In deze positie lijken zijn mogelijkheden eindeloos: duelleren, recupereren, zich lanceren… Rodríguez kan het allemaal. Hij is de archetypische moderne box-to-boxspeler waar verdedigers maar moeilijk vat op krijgen. Zijn acht doelpunten, vijf assists en acht gele kaarten laten er geen twijfel over bestaan: Rodríguez is overal.

Luis García Plaza
Luis García Plaza© Getty Images
Dani Rodríguez
Dani Rodríguez© BELGAIMAGE
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content