Het wordt opnieuw een woelige lente voor RE Mouscron, op en naast het veld.

Het nieuws sijpelde snel naar buiten. Terwijl Standard op zondag 7 maart puntenloos afdroop in Moeskroen, werd in en rond de club enkel nog gepraat over de niet-betaalde lonen. Het gevolg van een dispuut tussen Lille OSC en Gérard Lopez, voormalig voorzitter van die club, die zich garant had gesteld voor de nodige fondsen waarmee de Henegouwers het seizoen konden rondmaken.

Terwijl men lang dacht dat Gérard Lopez, eigenaar van de club via zijn investeringsfonds Jogo Bonito Group, zelf dat geld zou betalen, blijkt het uiteindelijk toch de Noord-Franse club die de rekeningen van RE Mouscron heeft moeten spijzen. Volgens de informatie van de Franse sportkrant L’Equipe is in totaal 2,5 miljoen euro gestort, op een totaal van de 4 miljoen die voorzien was voor dit seizoen voor de twaalf spelers die door LOSC waren afgestaan om het behoud in 1A te verzekeren.

Op die manier lijkt het seizoen 2020/21 gered. Het bedrag zou moeten volstaan om een groot gedeelte van de salarislast (zo’n 200.000 euro per maand) van de Henegouwse club te dragen. Toch dagen er nieuwe zorgen op met een voor binnenkort geplande afspraak met de licentiecommissie. Vooral in Vlaanderen wordt jaarlijks argwanend uitgekeken naar de financiële situatie van Mouscron, waar altijd wel iets om te doen is. De huidige onduidelijke situatie rond eigenaar Gérard Lopez, wiens miraculeuze verschijning voor het BAS bijna een jaar geleden de Henegouwse club uit het slop hielp, speelt alvast niet in het voordeel van RE Mouscron.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content