Real rekent nog op Bale

© GETTY
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Na een nieuw incident hebben de Spaanse media geen genade voor Gareth Bale, maar Zinédine Zidane is slim genoeg om hem niet te laten vallen.

De draagwijdte van zijn woorden zal Predrag Mijatovic nooit hebben kunnen inschatten. Onlangs werd de Servische oud-speler van Real Madrid op de Spaanse radiozender Cadena Ser gevraagd naar zijn mening over Gareth Bale (30). Hij zei: ‘Die denkt eerst aan de nationale ploeg van Wales, dan aan golfen en dan aan Madrid. Ik heb niet met hem gesproken, maar dat is wel de indruk die hij me geeft.’ De zin werd opgepikt door de supporters van Wales die er een liedje van maakten met maar drie woorden: ‘Wales, golf, Madrid’. De fans brachten de nieuwe song ten berde tijdens de laatste EK-kwalificatiematchen van Wales tegen Azerbeidzjan en Hongarije. Er werden ook vlaggen ontworpen met daarop de Welshe draak, bovenaan de woorden ‘ Wales. Golf. Madrid. ‘ en onderaan ‘ in that order‘. Toen Wales zich kwalificeerde voor het EK met een overwinning in de laatste match tegen Hongarije, haalden zijn ploegmaats de vlag boven en hielden ze die lachend voor Bale.

De Spaanse pers ziet het als pure provocatie richting Real Madrid. Het was ook al vreemd dat Bale normaal mee trainde én speelde met Wales. Nadat hij zich op 13 oktober geblesseerd had in de wedstrijd tegen Kroatië, had hij bij Real Madrid immers 29 dagen niet meer getraind. ‘Het mirakel van Wales’, kopte Marca.

Over het sarcasme van de Spaanse media zei Bale achteraf ontwijkend: ‘Ik heb wat verhalen gehoord, maar ik let er niet echt op. Mijn vrienden sturen me soms ook grappige foto’s of beelden van wat ze schrijven. Bij een van die foto’s stond triplebogey ( zeer slechte score in het golf, nvdr), terwijl ik dat nog nooit gehad heb. Geef me dan tenminste toch een albatros ( hoge score, nvdr).’

De Welshman mag er dan wat lacherig over doen, zijn situatie bij Real Madrid zal er door dit voorval niet op verbeteren. Zinédine Zidane had er dit seizoen eigenlijk niet meer op gerekend dat Bale nog steeds in de kern zou zitten. Nadat hij hem eerst ostentatief links liet liggen, koos hij er geleidelijk aan voor – toen bleek dat Bale niet zou weg geraken – om hem toch te gebruiken, hoewel dat niet van harte ging. Dat resulteerde in een veelbelovend seizoensbegin met twee goals en één assist in drie competitiewedstrijden, maar daarna zakte de man van 100 miljoen euro weer weg. Vervolgens kwam hij midden oktober geblesseerd terug van de interlands met Wales en excelleerden andere spelers op zijn positie, de jonge Rodrygo op kop. Dat Zidane nog wakker ligt van het geval-Bale, is dus overdreven. Hij zal de speler, die nog een contract heeft tot juni 2022, niet openlijk afvallen, ook omdat hij slim genoeg is om te beseffen dat hij hem in de loop van het seizoen nog nodig kan hebben.

En Bale zelf? Die wilde nog dit kwijt: ‘Als ik fit ben, maakt het niet uit waar ik ben, dan zal ik proberen te spelen, of dat nu bij Wales of Real Madrid is. Daar hoef ik zelfs niet over na te denken: als ik fit ben, dan geef ik alles.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content