Redt Marusic KVO?

© foto

PSG zou Adam Marusic in het oog hebben. Dat zou goed nieuws kunnen zijn voor KVO.

In 2017 verkocht KV Oostende de Montenegrijnse allrounder Adam Marusic (27), die het voor iets meer dan 2 miljoen opgepikt had bij KV Kortrijk, voor 5,5 miljoen euro aan Lazio Roma. Vandaag wordt de rechterflankspeler die in Italië vaak goeie quoteringen krijgt, gekoppeld aan PSG, net als Laziomiddenvelder Sergej Milinkovic-Savic (ex-KRC Genk). Vorige week meldde La Gazzetta dello Sport dat Leonardo, de technisch directeur van PSG, overweegt om beide spelers samen naar de Parijse topclub te halen voor zo’n 120 miljoen euro.

Luc Devroe, die Marusic toen verkocht namens KVO, valt niet steil achterover dat de speler zo gewaardeerd is: ‘Ik vond Adam destijds ideaal voor Anderlecht, maar die wilden maar 2,5 miljoen geven. Yves Vanderhaeghe wou hem een jaar eerder absoluut bij ons, maar Kortrijk liet hem niet makkelijk gaan. Adam speelde dat jaar in Oostende op zowat alle posities, is ook een voorbeeld qua mentaliteit, absoluut geen plantrekker. Hij wist perfect wat hij kon en wat hij niet kon, en ik hoor ook nu dat Lazio zeer tevreden is over hem.’ Een verkoop aan een nog grotere club kan KVO helpen, zegt Devroe, vandaag spelersmakelaar. ‘Oostende heeft bij een doorverkoop recht op een percentage van 12,5 procent op het bedrag boven 5,5 miljoen euro.’ Met een transferprijs in de grootorde van wat de Gazzetta suggereert, zo’n 20 miljoen, vangt KVO tussen 1,5 en 2 miljoen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content