Rémi Oudin – Club: Stade Reims

© BELGAIMAGE

De 23-jarige rechterflankspeler van de club uit de Franse champagnestreek maakte de enige treffer tegen Toulouse. Stade Reims staat nu verrassend zesde in de Ligue 1.

Komende zaterdag krijgen Thomas Foket (ex-KAA Gent) en zijn werkgever een mooie kans om in het eigen stadion te zien waar ze staan wanneer Ol. Lyon op bezoek komt. Coach David Guion zal daar niet echt van wakker liggen, want met 26 punten na 17 speeldagen doet zijn team nu al een puntje beter dan vorig seizoen bij de winterstop.

De kans is echter groot dat rechterflankspeler Rémi Oudin die afspraak tegen Lyon wél met rood omcirkelde in zijn persoonlijke agenda. De man die de match besliste op Toulouse zit momenteel aan drie treffers en twee assists. Tegenvallend cijfermateriaal, maar dat heeft een reden.

Begin september zag het er sterk naar uit dat de vinnige flankspeler, die geboren werd in de Moezelstreek maar op zijn vijftiende verhuisde van FC Metz naar Stade Reims, zou overstappen naar de Serie A. Door zijn 10 goals en 4 assists in 37 partijen in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau, had Oudin zich namelijk in de kijker gespeeld van Fiorentina. De transfersom zou ongeveer 10 miljoen euro moeten bedragen, maar na een eerste bod volgt niet (het verhoopte) tweede voorstel vanuit Italië.

Nochtans krijgt Oudin met zijn zaakwaarnemer de toestemming van de clubleiding in Reims om naar Milaan af te reizen, waar de onderhandelingen echter snel op een sisser aflopen. Fiorentina toonde weinig respect, want het verkoos Rachid Ghezzal (27, Leicester City) boven hem. ‘Ik werd als het ware gegijzeld’, verklaart de spits midden september in L’Equipe. Tegen Lyon kan hij zich misschien weer in de etalage plaatsen bij het verrassend goed presterende Reims, dat geen oogstrelend maar wel heel efficiënt voetbal brengt.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content