Noliko Maaseik diende vorige week een ultiem voorstel in bij de CEV om alsnog in de eigen sporthal te mogen aantreden in de Champions League. Tevergeefs. De Europese volleybalbond besliste niet af te wijken van de strenge voorwaarden. Een lelijke streep door de rekening, zegt manager René Corstjens.

Wat nu ?

René Corstjens : We gaan de verschillende opties in onze provincie onderzoeken. Hasselt is een mogelijkheid, als hoofdstad van Limburg. En ook qua openbaar vervoer interessant. Bree, op 15 kilometer van hier, is wellicht de beste keuze voor onze supporters. Maar er spelen meer zaken mee : we moeten toch een aantal keer in de zaal kunnen trainen, anders geef je het thuisvoordeel volledig uit handen. Het commerciële en financiële aspect mogen we evenmin uit het oog verliezen.

Jullie sloten een bevredigend tv-contract af met VTM.

Onze sport bevindt zich niet in de positie dat wij financiële vergoedingen kunnen eisen zoals in het voetbal, maar we zijn erg tevreden met het akkoord dat we sloten met VTM. We hadden een heel positief gesprek met Dirk Deferme waaruit bleek dat VTM zich wil engageren. Voor de captatie van de wedstrijden zullen vijf camera’s gebruikt worden. De uitzendtijd is net als vorig jaar niet zo fantastisch, maar er zal voldoende promotie worden gemaakt rond de programma’s, waarbij onze commerciële partners mee worden opgenomen.

Bij de loting kende Maaseik niet echt veel geluk met het Russische Ekatarinaburg.

Een verre en bovendien een moeilijke verplaatsing. Het zal sowieso niet eenvoudig worden om bij de eerste twee te geraken. Met Parijs treffen we de titelverdediger : tegen die ploeg moeten we ons dus weinig begoochelingen maken. De andere teams zijn aan elkaar gewaagd. De ambitie van Maaseik is ons te plaatsen voor de kwartfinales, maar boute voorspellingen daarover maak ik liever niet.

Is Maaseik na het verlies van Schuil en Krnic en het meer dan waarschijnlijke vertrek van Moltó naar Parijs, volgens jou voldoende gewapend voor het nieuwe seizoen ?

Onze eerste betrachting was de groep bij elkaar te houden. Daar zijn we helaas niet in geslaagd. Richard Schuil vervangen wordt een bijna onmogelijke opdracht, maar we vermoeden dat we met Soto toch iemand in huis haalden die binnen enkele jaren de ploeg naar een hoger niveau kan tillen. Met Tom Schrijvers bereikten we een voorakkoord als tweede passeur en in het midden staan we met Lébl en Reijmen sterk. En misschien komt daar nog wel iemand bij …

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content