Rennes

© Icon Sport

TACTIEK

Sinds Julien Stéphan Stade Rennais in handen nam, in 2018, kreeg de club een nieuwe dimensie. In 2019 bereikten de Bretoenen de achtste finales van de Europa League en nadien stonden ze voor het eerst in hun geschiedenis op het podium van de Ligue 1. Stéphan is een aanhanger van een traditionele 4-2-3-1, maar hij is flexibel en liet zijn ploeg ook al met een driemansverdediging aantreden. Met een kwaliteitsvol middenveld, gevormd door de jeugd van Eduardo Camavinga en de ervaring van Steven Nzonzi, is de Franse coach gewapend voor het nieuwe doel: de Champions League. De Bretoenen hebben ondertussen de reputatie om de nummer twee in Frankrijk te zijn. De net afgesloten transferperiode onderstreept die ambitie. Na het vertrek van Edouard Mendy naar Chelsea, kwamen de Brazilaan Dalbert, de Italiaan Daniele Rugani et natuurlijk ook Rode Duivel Jérémy Doku. Rennes was goed op dreef in het shoppen, want voordien kwamen ook al de versterkingen Martin Terrier en Serhou Guirassy.

Rennes

SMAAKMAKER: SERHOU GUIRASSY

Hij werd voor 15 miljoen euro getransfereerd van Amiens. De voormalige U20-international miste zijn start niet bij de Bretoenen. Na vijf speeldagen is hij de topschutter van de club en hij is meteen de revelatie van het seizoensbegin. Hij moet ervoor zorgen dat Rennes dit jaar mag dromen, ook in de Champions League. Hij is kloek maar ook wendbaar en zijn complementariteit met Jérémy Doku moet een van de sleutels worden van de ploeg van Julien Stéphan dit seizoen.

Rennes
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content