De promovendus uit Luik liet zijn extrasportieve problemen achter zich.

Nu de Métallos terugkeren op het veld, worden ze meteen geconfronteerd met een groot sportief project. Een belangrijke taak daarbij is weggelegd voor hoofdtrainer Jordi Condom, die vorig seizoen nog fungeerde als sportief directeur bij KAS Eupen. Het wordt geen lichte opgave voor de 52-jarige Spanjaard, die voor twee jaar tekende bij RFC Seraing. Heel wat leden uit de kleedkamer weten immers nu al dat de huidige spelerskern onvoldoende gewapend is voor voetbal op het hoogste niveau in België. De clubleiding zal dus deze zomer nog veel werk hebben.

Grote opluchting viel vorige week te noteren, nadat de Luikenaars werden vrijgesproken in de zaak van de vervalste covid-19-tests. Daardoor zijn ze nu ook zeker van deelname aan competitie in 1A. Philippe Gaillot, de algemeen directeur van FC Metz, reageerde ook tevreden. Hij kijkt ernaar uit om de meest veelbelovende talenten uit het opleidingscentrum van de Ligue 1-ploeg te zien strijden tegen de Belgische top. Zekerheid over een verlengd verblijf op le Pairay kwam er voor Sami Lahssaini, Ablie Jallow, Rayan Djedje en doelman Guillaume Dietsch. Maar Gaillot zinspeelde ook al op de komst van andere profs, van wie sommigen al proefden van de Franse hoogste klasse.

Condom bewees eerder al bij Eupen dat hij in staat is om jonge spelers verder te ontwikkelen. Hij zal een evenwicht moeten vinden tussen de sportieve doelen en de eisen van de externe investeerders. Na zijn vertrek aan de Kehrweg verdwenen de jonge talenten van de Aspire Academy geleidelijk uit de plannen bij de Oostkantonners.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content