Waar heb je Debby leren kennen ?

“In het eerste middelbaar op de eerste schooldag stond ik samen met een aantal vrienden te wachten aan de schoolpoort en toen heb ik haar voor het eerst ontmoet. Debby was het nichtje van een kameraad van mij. In het vierde middelbaar zijn we dan een koppeltje geworden.”

Hebben jullie er lang over moeten nadenken om in het huwelijksbootje te stappen ?

“Toch wel. Ik stond er een beetje weigerachtig tegenover. Zowel Debby als ik zijn kinderen van gescheiden ouders, dat zet je aan tot denken. Maar uiteindelijk dacht ik : waarom niet ? Op een reis naar Turkije heb ik haar ten huwelijk gevraagd.”

Jullie zijn momenteel aan het bouwen ?

“Ja, een paar weken geleden begonnen we eraan. In november zou het huis af moeten zijn, maar ik vermoed dat we pas in januari volgend jaar zullen verhuizen, tijdens de winterstop. In de tussentijd wonen we bij Debby’s moeder, terug naar af dus ( lacht).”

Heb je nog broers of zussen ?

“Ik heb een drie jaar jongere zus, Caroline. Sinds twee en een half jaar ook een halfbroertje, Jef, het zoontje van mijn vader en zijn nieuwe vriendin. Ik had het daar aanvankelijk moeilijk mee, maar ondertussen ben ik zo gehecht aan dat kleine kereltje dat ik blij ben er nog een halfbroer bij te hebben.”

Ga je vaak uit ?

“Neen, ik ben al sinds mijn zestiende zeer bewust bezig met voetbal. Misschien iets te veel zelfs. ( Debby : “Hij neemt alles mee naar huis en blijft daar lang over tobben. Ik denk niet dat er anderen bestaan zoals hij. Hij eet ook geen mayonaise, geen frieten, geen varkensvlees…”) Varkensvlees is slecht voor een sportman. Er zit meer vet in en dat verhoogt het risico op ontstekingen of blessures. Ik ken iemand die daarvan op de hoogte is en door hem laat ik me persoonlijk verzorgen.”

Kan je goed omgaan met kritiek ?

“Ik ben nogal makkelijk op stang te jagen. ( Debby : “Binnen de ploeg weten ze dat en ze plagen hem daar dan ook geregeld mee. Ik heb Robbie al gezegd dat hij daar niet op mag reageren.”) Achteraf lach je ermee, maar op het moment zelf kan ik me behoorlijk opwinden. Ze treiteren me bijvoorbeeld wel eens met mijn zus, die een relatie heeft met Davy Schollen, de tweede doelman van Genk. Ik ondervond ook lange tijd last van de kritiek van het Truiense publiek. Ik was de vervanger van publiekslieveling Claude Kalisa en dat voelde ik.”

Beschrijf elkaar eens ?

“We zijn allebei heel koppig. Meestal moet Debby toch de eerste stap zetten als we ruzie gemaakt hebben. Problemen, zoals de scheiding van mijn ouders, blijven lang in mijn hoofd hangen. Ik pieker heel veel en ik kan niet snel de knop omschakelen. Debby is heel sociaal : van zodra zij ergens binnenkomt, begint die plaats te stralen. Ze is heel open en eerlijk. Ik zoek meer tussenwegen, ik heb niet graag dat mensen slecht over mij denken.”

Naar de bioscoop gaan is jullie passie nummer één ?

“Wij zijn beiden échte filmfreaks. Op de club komen de ploegmaats mij vaak vragen welke film ze moeten zien. Er zijn periodes geweest dat we soms driemaal per week naar de bioscoop gingen. Nu meestal één of twee keer. Ik vind het gewoon leuk om in elkaars gezelschap te vertoeven. En ik ben zot van de cinema. Ik kan geweldig opgaan in een film. Dat gebeurde bijvoorbeeld met Braveheart of Gladiator. Dan voel ik me weer een kleine jongen. ( Debby uitbundig : “Dat zijn de Robbie-momenten ! Dan laat hij zich volledig meeslepen. Met Independance Day of laatst Hidalgo ook.”) Rocky 4 is ook een absoluut Robbie-moment.”

door Matthias Stockmans

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content