Rode Ster Belgrado

© BELGAIMAGE

Tactiek

Na twee opeenvolgende titels wilde Vladan Milojevic?, in Belgrado sinds 2017 en twee keer verkozen tot Coach van het Jaar in Servië, absoluut voor het tweede opeenvolgende jaar naar de poules. Het moest daarvoor, net als vorig seizoen, drie voorrondes – inclusief een penaltythriller tegen het sterke Kopenhagen – overleven. De club haalde een handvol nieuwe spelers, maar alleen centrale verdediger Milos Degenek (gehuurd van Al-Hilal) – naast NemanjaMilunovic – pakte een plaatsje in de viermandefensie, met MarkoGobeljic (rechts) en MilanRodic op de flanken.

Rode Ster Belgrado

José Alberto Cañas, de Spaanse verdedigende middenvelder die transfervrij bij PAOK werd weggeplukt, is in de 4-2-3-1 samen met DusanJovancic de schakel tussen verdediging en aanval. Marko Marin, de kapitein die in 2015 bij Anderlecht flopte, is sinds vorig seizoen de draaischijf op het middenveld, waar Aleksa Vukanovic (links) en MateoGarcía (voor 1,8 miljoen van Las Palmas overgenomen) of Mirko Ivanic (rechts) voor diepgang op de flanken zorgen. Tomané en Nikola Krstovic zijn de twee nieuwe spitsen, maar Richmond Boakye is incontournabel.

Rode Ster Belgrado

Smaakmaker: Richmond Boakye

De Ghanese centrumspits belandde op zijn 15e in Italië en debuteerde twee jaar erna bij Genoa, maar vooral de fans van Sassuolo hebben goede herinneringen aan Boakye: 23 goals in twee seizoenen Serie B. In januari 2017 belandde hij voor het eerst in Belgrado. Hij trapte Rode Ster met 3 goals naar de poulefase.

Rode Ster Belgrado
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content