De 26-jarige doelman verlaat RSC Anderlecht transfervrij voor KAA Gent, waar een driejarig contract klaarligt.

Michel Louwagie, de algemeen manager van de Buffalo’s, kwam de afgelopen weken tot een deal met de entourage van doelman Davy Roef. Enkel de medische en fysieke proeven ontbreken nog om de Antwerpenaar gratis op te halen in Brussel, waar hij fungeerde als doublure voor Hendrik Van Crombrugge.

Eigenlijk is het jammer dat een talentvolle Belgische goalie als Roef een heel seizoen niet aan spelen toekwam. De naam van de rechtsvoetige keeper werd – ten onrechte – vernoemd in Operatie Propere Handen, omdat hij bij de bewuste competitiewedstrijd tussen YR KV Mechelen en Waasland-Beveren tussen de palen stond. Dat maakte dat Roef uiteindelijk vorige zomer niet op de Freethiel bleef, waar hij nochtans zestig duels op bijna twee jaar tijd afwerkte. Op aangeven van sportief raadgever Filip De Wilde was de 1,87 meter grote goalie in augustus 2017 naar de Waaslanders verhuisd. Na een aarzelende start ontpopte Roef zich tot een uitstekende lijnkeeper met goeie reflexen. Alleen wat présence ontbrak.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content