1 Toen de tv u tijdens de afgelopen bekerwedstrijd Standard-Lokeren met een close-up in beeld bracht, zag u er opvallend onbewogen uit, misschien zelfs een beetje triest. Boeit het voetbal u plots niet meer op uw 83e?

"Helemaal niet, ik ben nog altijd even enthousiast, maar op mijn leeftijd toon je je emoties zo niet meer. Je bent tevreden of niet, maar je houdt dat binnen. Op welk moment van de match zag u dat beeld? Bij 1-1 was ik er nog niet gerust in, toen Lokeren weer voor stond, was ik heel tevreden. We hebben daar onze meest spectaculaire wedstrijd van het seizoen gespeeld. Met 1-4 winnen op Standard blijft een stunt."
...

"Helemaal niet, ik ben nog altijd even enthousiast, maar op mijn leeftijd toon je je emoties zo niet meer. Je bent tevreden of niet, maar je houdt dat binnen. Op welk moment van de match zag u dat beeld? Bij 1-1 was ik er nog niet gerust in, toen Lokeren weer voor stond, was ik heel tevreden. We hebben daar onze meest spectaculaire wedstrijd van het seizoen gespeeld. Met 1-4 winnen op Standard blijft een stunt." "Dat iedereen weg mag, zegt u, niet ik. Ik heb een lijn die ik aanhoud. Wat goed is, wil je zo lang mogelijk houden. Hier bij Lokeren bepaalt maar één iemand de transferprijs: ik! Dring niet verder aan, ik gooi die dingen niet in de pers, dat blijft interne keuken." "Die match in Lviv wordt een zware opgave, dat moet ik toegeven. Daarnaartoe reizen terwijl je al uitgeschakeld bent, dat kan je beter missen. Ik ga zelf niet mee, zo ver, zonder inzet, en omdat ik slecht te been ben. Gelukkig mag Charkov niet in zijn eigen stadion spelen. Als we daarnaartoe hadden gemoeten, in volle oorlogsgebied, hadden we geweigerd te spelen. Natuurlijk hadden we liever een Duitse of Engelse tegenstander geloot. Maar ik onthoud wat deze Europese campagne ons heeft opgeleverd: we hebben nergens moeten onderdoen voor een van onze tegenstanders, met een tikkeltje geluk hadden we ons makkelijk kunnen plaatsen voor de volgende ronde. We hebben ook wat geld verdiend, en ervaring opgedaan die ons nog van pas komt." "Er is nog geen oplossing, maar we werken eraan. Ik ga niet weg voor het eind van dit seizoen, het zal volgend seizoen moeten gebeuren. We bestuderen de profielen, meer zeg ik daar niet over. Ook niet over het bedrag dat nodig zal zijn voor de overname." "Nooit. Ik denk niet dat je onze situaties kan vergelijken. Als het klopt dat Domenico Leone al tien miljoen in die club heeft gestopt, snap ik dat hij ermee ophoudt. Het geld dat hij geïnvesteerd heeft, is hij kwijt. In zulke omstandigheden moet je op een dag drastische keuzes maken. Maar in Lokeren zijn die bedragen helemaal niet te vergelijken met die bij Mons." Roger Lambrecht (83) speelde onder meer bij Standaard Lokeren en het nationale militaire elftal, is eigenaar van een grote bandencentrale en sinds 1994 voorzitter van Lokeren.DOOR PIERRE DANVOYERoger Lambrecht: "Wat goed is, wil je zo lang mogelijk houden. Hier bij Lokeren bepaalt maar één iemand de transferprijs: ik!"