RP Leipzig

© BELGAIMAGE

Tactiek

Het laatste stapje richting de absolute top, daar moet de amper 32-jarige laptoptrainer Julian Nagelsmann voor zorgen met Leipzig. Jong en innovatief, zo ziet de club die wordt voortgestuwd door een energiedrankfabrikant zich het liefst. Maar liefst 5 miljoen euro werd betaald om de coach weg te halen bij TSG 1899 Hoffenheim, dat hij op korte tijd veel sportieve successen liet beleven. Nu zorgt hij samen met de nieuwe sportief directeur Markus Kröschke (38), die overkomt van promovendus SC Paderborn 07, voor zeer veel dynamiek.

RP Leipzig

Het concept dat wordt gehanteerd: agressieve pressing op de helft van de tegenstander, snel omschakelen bij balverlies en de tegenstander proberen te ontregelen door uit te pakken met combinatievoetbal over de grond. Balbezit is daarbij dus essentieel, zijn profs moeten fysiek op punt staan, want het 3-3-2-2-concept vergt veel van de spelers. Het reservoir aan talent is groot, maar Nagelsmann vond zijn selectie vanaf het begin te braaf. Naar eigen zeggen miste hij een type zoals Thomas Müller bij Bayern München, die op het veld het voortouw neemt. De mentale weerbaarheid moet dus omhoog.

RP Leipzig

Smaakmaker: Timo Werner

De Duitse international was de afgelopen maanden hét gespreksonderwerp bij de fans van Leipzig, omdat hij zijn verbintenis (tot 2020) niet wilde verlengen. Timo Werner had zich immers in de kijker gespeeld van vooral Bayern München. Uiteindelijk zette de 23-jarige spits eind augustus een streep door de saga met een krabbel tot 2023.

RP Leipzig
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content