Saint-étienne

© MAXPPP

tactiek

Ghislain Printant heeft de ploeg sinds het begin van dit seizoen in handen en bouwde ze op uit een kern die de voorbije jaren weinig veranderd is. Achterin heeft het trio Franse internationals Ruffier, Perrin en Debuchy enorm veel ervaring. Voeg daar nog Moukoudi aan toe en je hebt een achterlijn die moeilijk te manoeuvreren valt.

Saint-étienne

Op het middenveld deelt M’Vila de lakens uit, hij is terug op niveau na mislukte jaren in alle uithoeken van Europa. Hij wordt geflankeerd door Aholou, een miskende speler maar een vaste waarde in de Franse subtop. De sleutelspeler van de voorbije seizoenen, Hamouma, staat niet langer zelf in de schijnwerpers in de aanvallende zone, want hij wordt nu bijgestaan door de zeer creatieve Boudebouz in steun van Khazri, de nieuwe blikvanger van Les Stéphanois.

Saint-étienne

De ploeg wordt mee bepaald door het salarisplafond dat ze zichzelf oplegt en waarmee ze niet kan concurreren met de Franse topclubs in de zoektocht naar grote namen. ASSE bestaat uit een groep routiniers die zelden spectaculair ogen, maar vaak efficiënt zijn.

smaakmaker : WAHBI KHAZRI

De Tunesische aanvaller, die de speerpunt is van zijn nationale ploeg, maakte vorig seizoen dertien goals in de Ligue 1, in zijn eerste seizoen bij Les Verts. Hij kan zowel zelf scoren als zijn ploegmaats laten voetballen. De Adelaar van Carthago heeft het profiel van een complete spits, die de stevige defensies in Frankrijk flink doet afzien.

Saint-étienne
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content