Sarpsborg 08 FF

© FrontzoneSport via Getty Images

TACTIEK

Sinds Geir Bakke (48) in januari 2015 aangesteld werd, was het de bedoeling om geleidelijk aan naar de top van de Noorse competitie op te klimmen. Maar het is moeilijk opboksen tegen de financiële slagkracht van Rosenborg BK, drie keer opeenvolgend kampioen. Vrij snel na het aantreden van Bakke werd de bekerfinale gespeeld (en verloren). Het vormde wel het begin van een succesperiode onder de trainer die bij Molde en Stabaek als assistent de stiel leerde. In mei vorig jaar leidde dat tot een nieuwe deal voor vijf seizoenen, want Bakke staat samen met manager Thomas Berntsen voor continuïteit. Hij boetseert graag – in recordtempo – jonge talenten, zoals Krépin Diatta (nu bij Club Brugge). Bakke opteert in de meeste gevallen voor een typisch Noorse 4-4-2-veldbezetting, met een fysiek stevig elftal waarvan de gemiddelde leeftijd boven de 26 jaar ligt. Zo weinig mogelijk tegentreffers pakken, staat voorop. Spits Ronnie Schwartz (ex-Waasland-Beveren) haalde de Europese selectie niet. En nog dit: Sarpsborg speelt in eigen huis op een synthetische ondergrond.

Sarpsborg 08 FF

SMAAKMAKER : PATRICK MORTENSEN

Deense aanvaller van 29 jaar. Verhuisde in juli 2015 transfervrij naar toenmalig tweedeklasser Sarpsborg en bleek een garantie op goals. De broer van FC Helsingörprof Nicolas scoorde al viermaal in de voorbije acht Europese confrontaties en vond ook in de Eliteserien acht maal de weg naar doel in twintig duels.

Sarpsborg 08 FF
Sarpsborg 08 FF
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content