SC Cambuur

© BELGAIMAGE

Trainer Henk de Jong 27/08/1964

? Werd in 2013 als interim-trainer kampioen met Cambuur in de Eerste Divisie, maar omdat hij met een punt zakte voor de cursus Coach Betaald Voetbal, mocht hij zijn ploeg niet leiden op het hoogste niveau.

? Promoveerde in 2017 ook met De Graafschap naar de Eredivisie.

? Na zijn terugkeer bij Cambuur lag hij in zijn eerste seizoen op koers voor de titel, maar toen was er corona. Een jaar later lukte het wel.

transfers

In

Tom Boere (SV Meppen, Ger), Sam Hendriks (Go Ahead Eagles), Marco Tol (FC Volendam).

OUT

Robert Mühren (FC Volendam, via SV Zulte Waregem, Bel), Stanley Akoy, Joris Kramer (AZ), Sven Nieuwpoort (Excelsior), Delano Ladan, Ragnar Oratmangoen (Go Ahead Eagles), Giovanni Korte (De Graafschap), Maarten Pouwels (Almere City FC), Jarchinio Antonia, Mees Gootjes (TOP Oss).

Tom Boere
Tom Boere© BELGAIMAGE

Smaakmaker Tom Boere

Ineens duikt hij weer op, Tom Boere. De 28-jarige spits legde de afgelopen jaren een opmerkelijk parcours af met twee seizoenen in de derde Bundesliga bij drie verschillende clubs: KFC Uerdingen, Türkgücü München en SV Meppen. Bij het gepromoveerde SC Cambuur vond hij nu weer een club in de Eredivisie.

De profcarrière van de Nederlander startte bij KAA Gent, waar hij ook zeven jaar in de jeugdopleiding zat. Na een tussenstop van vijf seizoenen in de opleiding van Ajax haalden de Buffalo’s hem terug voor het eerste. Boere brak daar echter nooit door en keerde terug naar zijn geboorteland.

Via de Tweede Divisie klauterde hij weer op. Zo speelde hij zich in het seizoen 2016/17 in de kijker bij FC Oss, waar hij in 38 wedstrijden liefst 33 keer scoorde. FC Twente lijfde de aanvaller in maar net dat jaar raakten de Tukkers in zwaar weer en degradeerden uit de Eredivisie. Al binnen een jaar werd de ploeg kampioen met Boere als topscorer: hij maakte zestien doelpunten. De overstap naar het hoogste niveau maakte hij echter niet mee waarna hij wat in de anonimiteit verdween.

SC Cambuur
SC Cambuur
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content