Abelardo zette een punt achter zijn carrière.

AbelardoFernandezAntuna, die beter bekend is onder zijn voornaam Abelardo, hangt aan het einde van het in Spanje nog altijd niet afgelopen seizoen, zijn schoenen aan de haak. De 33-jarige verdediger, die vooral naam maakte bij Barcelona, had nog een contract van één jaar bij Alavés, maar hij besliste dat hij niet in tweede klasse wil aantreden. “In mijn 14-jarige carrière als profvoetballer heb ik schitterende momenten meegemaakt, maar er waren ook enkele dieptepunten, zoals deze degradatie met de Baskische club en mijn twee zware knieblessures. Nu is het volgens mij de hoogste tijd om iets anders te gaan doen.”

Alavés heeft alvast niet geprobeerd om de speler op zijn beslissing te doen terugkomen. Zijn vertrek zorgt zelfs voor wat welgekomen zuurstof want door de degradatie naar tweede klasse ziet de club zich verplicht drastisch in het budget te snoeien.

Abelardo vertrok vorig seizoen naar de club uit Vitoria en had ongetwijfeld gehoopt dat het einde van zijn carrière succesvoller zou zijn. In 1994 werd hij door niemand minder dan JohanCruijff naar Barcelona gehaald. Met de club uit de Catalaanse hoofdstad won hij twee landstitels, twee bekers, een Europabeker voor bekerwinnaars en een Europese supercup. Abelardo begon in 1989 aan zijn profcarrière bij Sporting Gijon en verzamelde ook 54 caps voor de Spaanse nationale ploeg. (DDv)

SPANJE verloor vorige week verrassend met 0-1 van Griekenland. Giannakopoulos nam op slag van rust de enige goal van de wedstrijd voor zijn rekening. ALAVES, Rayo Vallecano en Huelva degraderen naar tweede klasse. LUCASALCARAZ, die met Recreativo Huelva de promotie naar eerste klasse had afgedwongen, maar nu het behoud niet kon verzekeren, verlaat de Andalusische club na de finale van de Copa del Rey op 28 juni tegen Mallorca. KIKI MUSAMPA tekende een contract van vijf jaar bij Atlético Madrid. GUUSHIDDINK wordt de trainer van Barcelona als JoanLaporta tot voorzitter wordt verkozen. Laporta kondigde ook al aan dat hij de doelman van de Turkse nationale ploeg, Rüstü, naar de Catalaanse hoofdstad wil halen. Ook DavidBeckham staat hoog op het verlanglijstje van de Catalaanse trots. XABIALONSO, die een zeer sterk seizoen achter de rug heeft met Real Sociedad, zou naar verluidt kunnen rekenen op de belangstelling van Manchester United. (DDv)

TOPSCORERS : 1. Makaay (Dep. La Coruña) 28 goals ; 2. Nihat (Sociedad) 20 goals ; 3. Ronaldo (Real Madrid), Kovacevic (Sociedad) 19 goals ; 5. Kluivert (Barcelona) 15 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content