Serhou Guirassy – Club: Amiens SC

© BELGAIMAGE

De 23-jarige Franse spits met Guinese roots bezorgde zijn team met twee treffers tegen PSG (4-4) een belangrijk punt in de degradatiestrijd.

Op aangeven van Gaël Kakuta opende Serhou Guirassy in de vijfde minuut de score in de spektakelpartij tegen de Franse kampioen, door handig uit de rug weg te lopen van aanvoerder Thiago Silva. En in de 91e minuut, ditmaal via een heel goede voorzet van collega-aanvaller Quenin Cornette, zorgde Guirassy ervoor dat verdediger Tanguy Kouassi en doelman Keylor Navas werden verschalkt. Zo haalden de troepen van de Sloveense coach Luka Elsner (ex-Union) na een 3-0-voorsprong (na 40 minuten) en een 3-4-achterstand alsnog een punt.

Slechts vijf doelpogingen had de 23-jarige diepe spits, die vorige zomer voor 6 miljoen euro werd overgenomen van 1. FC Köln, nodig om zijn opportunisme voor doel te tonen. Guirassy, wiens ouders afkomstig zijn van Touba in de Bokéregio in Guinée, hervond daarmee zijn niveau van bij het competitiebegin. De voormalige U20-jeugdinternational, die een contract kreeg voorgeschoteld tot 2022, maakte indruk tegen de ervaren Thiago Silva door zijn impact, pressing en spel met de rug naar doel. ‘Hij toonde zijn waarde tegen de wereldtop’, pochte Elsner. ‘Het is een heel bescheiden jongen die altijd oplossingen vindt om zich te verbeteren.’

De 1,87 meter grote targetman was veelbelovend begonnen aan de Ligue 1: tijdens de eerste negen speeldagen was hij goed voor drie goals en een assist. Maar de oud-speler van Lille OSC en AJ Auxerre raakte geblesseerd op 23 november tegen Strasbourg (0-4). Na twee weken rust hervatte hij iets te snel, waardoor hij op 7 december tegen Monaco (0-3) opnieuw uitviel. ‘Die zorgen verstoorden mijn ritme’, zo gaf het breekijzer toe tegenover L’Equipe. ‘Ik voel me opnieuw goed. En dat zeg ik nu niet omdat ik scoorde.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content