Simy Nwankwo – CLUB: FC Crotone

© GETTY IMAGES

De 28-jarige Nigeriaanse spits loodste met twee goals de Serie A-hekkensluiter voorbij Parma FC in de spectaculaire 3-4-zege en haalt fenomenale statistieken.

In de Italiaanse competitie vinden Cristiano Ronaldo en Romelu Lukaku vlot de weg naar doel, maar ook Simeon Tochukwu Nwankwo, zoals zijn officiële naam luidt. ‘Simy’, een bijna twee meter grote targetman, zit ondertussen aan 19 treffers (op een totaal van 42 voor Crotone) en 2 assists in 33 duels voor de rode lantaarn uit de Serie A.

Sinds begin maart is de viervoudige international bezig aan een indrukwekkende reeks. Niemand in de Europese topcompetities doet beter: twaalf goals in negen competitieduels. Alleen tegen Sampdoria scoorde hij niet. Het levert wel weinig op, want er werden in die periode amper zes punten gesprokkeld. Crotone slikte intussen al 83 tegendoelpunten, wat de bijna zekere degradatie naar de Serie B verklaart.

Maar dat doet niks af aan de verdiensten van Simy. De Super Eagle fascineert, omdat hij opportunistisch omspringt met de kansen. ‘Hij kan op een heel speciale manier de bal bijhouden, ondanks zijn lange lijf en grote voeten’, verklaarde coach Serse Cosmi. ‘Het oogt soms wel wat onorthodox.’

Simy beschikt inderdaad niet over een geweldige technische bagage en is ondanks zijn gestalte niet oppermachtig in de luchtduels. Na avonturen in Portugal bij Portimonense en Gil Vicente ligt de reus ondertussen al vijf seizoenen onder contract bij de club uit Calabrië. Vorig seizoen kroonde hij zich tot topschutter van de Serie B met 20 treffers in 37 duels.

Ligt de toekomst van de Nigeriaan bij I Pitagorici, waar zijn overeenkomst nog doorloopt tot 2022? Waarschijnlijk niet, als je weet dat zijn marktwaarde amper 4 miljoen euro bedraagt. En wat zou Simy betekenen voor een team dat wel dominant voetbal speelt?

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content