Slavia Praag

© GETTY IMAGE

Tactiek

De dirigenten van Slavia schoten in de lach toen ze tijdens de loting in Monaco aan Barcelona, Borussia Dortmund en Internazionale werden gekoppeld, maar T1 Jindrich Trpisovsky zag vooral mogelijkheden. Net zoals vorig seizoen, toen het KRC Genk in Limburg met snelle omschakelingen verpletterde (1-4) en zelfs grootmacht Sevilla in Praag met 4-3 uit het toernooi kegelde. De verdediging is ook nu weer solide (2 tegendoelpunten in 8 matchen), met van rechts naar links Vladimir Coufal, Ondrej Kudela, David Hovorka en Jan Boril.

Slavia Praag

Met twee controlerende middenvelders – de infiltrerende Tomas Soucek (vorig seizoen verrassend topschutter) en Ibrahim Traoré – in zijn rug, voetbalt Nicolae Stanciu (ex-Anderlecht, deze zomer voor 4 miljoen gekocht van Al-Ahli) in een zetel. Op links dartelt de Nigeriaanse winger Peter Olayinka (ex-Zulte Waregem, ex-Gent), en op de rechterflank moet Lukas Masopust voor dribbels en voorzetten zorgen. Na het vertrek van Miroslav Stoch (PAOK) wordt er centraal voorin geroteerd met Mick van Buren en Milan Skoda, vorig seizoen goed voor 9 goals en 8 assists.

Slavia Praag

Smaakmaker: Tomás Soucek

Met 18 goals speelde Tomas Soucek zich vorig seizoen in de kijker van buitenlandse subtoppers, maar de middenvelder, opgeleid in de academie van Slavia, bleef zijn club trouw. Na de dubbel, een knap Europees parcours (kwartfinales Europa League) en zijn verkiezing tot Speler van het Jaar, tekende de draaischijf bij tot 2024.

Slavia Praag
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content