Topscorer Pauleta wordt door verschillende clubs het hof gemaakt.

Bij Bordeaux luidt de hamvraag in het tussenseizoen of de Portugese spits Pauleta (30), die in drie seizoenen 65 keer de weg naar de netten vond en door zijn collega-profvoetballers werd verkozen als beste speler van het seizoen, al dan niet zal blijven. Zowel Marseille als Lyon zouden belangstelling hebben, maar tot nu toe deed enkel PSG een concreet bod. De club uit de hoofdstad zou 5 tot 6 miljoen euro willen betalen om het nog één jaar lopende contract van Pauleta af te kopen en bovendien met Aloiso en Hugo Leal twee spelers afstaan.

Bordeaux vond het bod van de nieuwe Parijse coach Vahid Halilhodzic echter belachelijk laag. De Girondins betaalden in 2000 zelf 9 miljoen euro om de aanvaller weg te halen bij Deportivo La Coruña. Hij zou volgens de club nu een marktwaarde hebben van 15 miljoen euro. Maar zoals iedereen weet, zit momenteel de klad in de transfermarkt. Bovendien wordt Pauleta stilaan een dagje ouder. Het kan een teken aan de wand zijn dat Bordeaux niet reageerde toen het vorige winter een concreet bod voor hem kreeg van Manchester City.

De club zou daarop het contract met zijn spits openbreken, maar dat gebeurde nog altijd niet. De Portugese international verdient naar verluidt een slordige 150.000 euro per maand en zou wellicht nog meer verlangen om bij te willen tekenen. Zijn manager Jorge Gama gaf al te kennen dat hij waarschijnlijk nog een jaar bij Bordeaux zal blijven, om daarna gratis te vertrekken naar een grote Franse club. Het is natuurlijk een manier om de club onder druk te zetten. Maar Bordeaux-voorzitter Jean-Louis Triaud lijkt niet van plan om daarvoor te bezwijken. “We willen natuurlijk graag dat Pauleta blijft. Maar soms heeft men geen greep op de manier waarop bepaalde zaken evolueren. Het bod van PSG is echter niet ernstig.”

Pauleta zelf is momenteel nog met vakantie op de Azoren. Hij heeft al aangegeven dat hij nog drie jaar in het buitenland wil spelen, om daarna zijn carrière te beëindigen bij FC Porto. Wellicht wil hij ook Europees een trapje hoger klimmen, want met Bordeaux ging hij er drie keer voortijdig uit in de Uefacup, vorig seizoen nog tegen Anderlecht. Misschien zit er dus toch iets in het gerucht dat de Portugees naar de zich op dit moment afzijdig houdend landskampioen Lyon zal gaan om zich in de Champions League te tonen. Want hoe groot ook de onduidelijkheid is over zijn nabije toekomst, iedereen is het eens met de analyse van Bordeaux-trainer Elie Baup : “Pauleta is een echte sluwe vos in het strafschopgebied. Hij ligt altijd op de loer. Bij de minste slechte terugspeelbal zit hij ertussen. Hij heeft echt een neus voor goals.” (PB)

VALERIEN ISMAEL wordt door Strasbourg voor een jaar uitgeleend aan Werder Bremen. BERNARD DIOMEDE zal een seizoen langer bij Ajaccio spelen. Bruno Rodriguez keerde terug naar Lens, maar zal er normaal niet blijven, want hij voelt er zich niet erg happy. BERTIN TOKENE (ex-Charleroi) sukkelt met een spierscheur en zal bij Grenoble nog een maand moeten wachten vooraleer de trainingen te hervatten. REYNALD PEDROS zit momenteel zonder club. Hij blijft echter actief zoeken en onderhoudt ondertussen de conditie bij de invallers van Nantes. MICKAEL ESSIEN verlaat Bastia en speelt volgend seizoen bij landskampioen Lyon. DIDIER DROGBA wordt de volgende vijf seizoenen ploegmaat van Daniël Van Buyten bij Marseille. De Ivoriaanse spits scoorde vorig seizoen nog zeventien maal voor Guingamp. (PB)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content