SM Caen

clubinfo

opgericht in 1913

voorzitter

Gilles Sergent

stad

Caen

106.260 inwoners

stadion

Michel D’Ornano

20.300 capaciteit

clubkleuren

rood-blauw shirt, blauwe broek

website

www.smcaen.fr

erelijst

trainer FABIEN MERCADAL

29/02/1972

Van Corsicaanse afkomst. Begint aan zijn eerste ervaring in Ligue 1. Voordien was hij eerder coach van Gap, Dunkerque, Tours en Paris FC.

Leeft 100 procent voor zijn beroep. Zo gebeurt het vaak dat hij in Parijs na de matchen in slaap valt in zijn kantoor.

Opvliegend karakter: als assistent van Thierry Laurey in Amiens in 2012, werd hij voor zes maanden geschorst omdat hij had deelgenomen aan een vechtpartij.

smaakmaker ALEXANDER DJIKU

Ze kunnen het zich beklagen bij La Paillade: terwijl hij speelde bij FC Castelnau Le Crès, een satellietclub van Montpellier, werd Alexander Djiku nooit opgemerkt door de plaatselijke scouts. Hij was verplicht om bij Perpignan te gaan spelen en het is daar dat deze back, die intussen centrale verdediger is geworden, de aandacht trok van SC Bastia. Hij werd getransfereerd naar Corsica en zette er zijn opleiding verder voor hij zijn debuut maakte in de A-ploeg in 2014/15. Daarna volgden twee bemoedigende seizoenen, die evenwel overschaduwd werden door blessures. Bij de degradatie van de Corsicaanse club hebben meerdere clubs bij hem aangeklopt en uiteindelijk verkoos Djiku Caen boven het geld van Bursaspor. Een goede keuze, want hij werd er het voorbije seizoen de onbetwistbare topman, waardoor hij opnieuw erg gegeerd wordt.

FABIEN MERCADAL
FABIEN MERCADAL© Icon Sport

transfers in

Bammou (Nantes), Gradit (Tours), Ninga (Montpellier), Oniangué (Angers), Tchokounté (Paris FC), Zelazny (Troyes).

out

AïtBennasser (AS Monaco), Avounou (Orléans), Bazile (Le Havre), Da Silva (Rennes), Dreyer (Amiens), Le Joncour (Concarneau), N’Kololo (FC Hermannstadt, Rou), Sané (Nancy), Santini (RSC Anderlecht, Bel), Vercoutre (gestopt), Voisin (Dunkerque).

ALEXANDER DJIKU
ALEXANDER DJIKU© Icon Sport
SM Caen
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content