Stephen Hendry (52) keert volgende week terug in het professioneel snookercircuit.

Volgende maandag start de Gibraltar Open, een world ranking event dat door de coronapandemie in Engeland zal plaatsvinden. Op de deelnemerslijst: snookericoon Stephen Hendry, die zijn comeback maakt op het hoogste niveau. De zevenvoudig wereldkampioen (tussen 1990 en 1999) had al in november willen terugkeren, maar stelde die terugkeer toen uit. ‘Een van de dingen die ik miste was spelen voor publiek, maar er zijn nu geen toeschouwers. Bovendien heb ik nog niet het gewenste niveau om profmatchen te spelen’, tweette hij toen. Hendry richtte vervolgens zijn vizier op januari, en de WST Pro Series, maar haakte ook voor die eerste ronde af omdat hij nog niet voldoende had kunnen trainen en zichzelf niet ‘belachelijk wilde maken’. Daarna werd de Welsh Open het doel, maar toen ging er volgens de Schot iets mis bij de online-inschrijving. Voor de Gibraltar Open raakte hij wel op de entry list.

Hendry stopte als prof in 2012, nadat hij kansloos uitgeschakeld werd op de kwartfinale van het WK. Hij kon er niet meer mee leven dat hij tekortschoot tegen de nieuwe generatie. Zijn laatste toernooizege in een ranking event dateerde toen al van 2005 (in Malta). De 52-jarige Schot vond echter nieuwe motivatie en vroeg in september vorig jaar een invitational card aan om twee jaar in het World Snooker Tourcircuit te mogen aantreden. Hendry trainde de voorbije maanden onder de begeleiding van de vermaarde coach Stephen Feeney. Het WK (of toch de kwalificaties) is ook voor Hendry het ultieme doel, maar na een pauze van negen jaar zijn kenners zeer sceptisch over zijn slaagkansen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content