Wist je dat Jimmy een profvoetballer was toen je hem leerde kennen ?

“Nee, als er één sport was die me totaal niet interesseerde, dan wel voetbal. Sinds ik Jimmy ken, is daar wel geleidelijk verandering in gekomen. Sinds dit seizoen ga ik voor het eerst naar bijna elke thuiswedstrijd kijken, omdat hij nu altijd in de ploeg staat. Vorig jaar ging ik minder, omdat hij bij Club Brugge nauwelijks speelde. Nu beleef ik het veel intenser : soms roep ik me echt hees op de tribune. Op dat vlak ben ik een echte zenuwpees. Enkele weken geleden speelde Cercle thuis tegen Bergen een heel belangrijke wedstrijd, waarin ze de punten broodnodig hadden. Jammer genoeg verloor Cercle ; ik denk dat ik toen minstens even ontgoocheld was als Jimmy.”

Wat vinden jouw ouders van het feit dat je met een profvoetballer verkeert ?

“In het begin dachten ze hetzelfde over voetbal als ik. Ze waren er niet echt in geïnteresseerd. Nu heb ik mijn papa al zover gekregen dat hij Cercle Brugge volgt op de radio of op teletekst. (Jimmy : “Ik ben supporters aan het verzamelen.”) Soms komt hij zelfs kijken naar een wedstrijd.”

Wat is de grootste kwaliteit van Jimmy ?

“Hij is een heel zachtaardige en lieve jongen. In een groep neemt hij graag het woord en hij maakt vaak grapjes. Jimmy is ook heel joviaal in de omgang met anderen. Hij is heel hulpvaardig en maakt er bijvoorbeeld geen probleem van om mij te helpen bij ellenlange zoektochten in de bibliotheek naar studiemateriaal voor mijn eindwerk. Jimmy heeft ook een heel open karakter : als er iets scheelt, kan ik daar altijd over praten met hem. Hij is niet alleen een lief, maar ook een vriend en dat vind ik belangrijk.”

Is hij romantisch ?

“Ja, zeker ! Hij laat vaak lieve attenties achter, koopt af en toe een bloemetje of een knuffeldiertje. Op dat vlak hoef ik echt niet te klagen.”

Welke studies volg je ?

“Ik volg personeelsbeleid aan de hogeschool van Kortrijk. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar en dat betekent dat ik heel veel tijd in mijn eindwerk moet steken. Dat handelt over het fenomeen ‘stress’. Ik liep vijf maanden stage bij de personeelsdienst van het psychiatrisch ziekenhuis in Brugge. Op die stageplaats heb ik een stressonderzoek gedaan en dat behandel ik uitgebreid in mijn eindwerk.”

Wat doe je in je vrije tijd het liefst met Jimmy ?

“We gaan redelijk vaak naar de bioscoop in Kortrijk. Mijn interesse gaat vooral uit naar romantische komedies en horrorfilms of een goede thriller. De laatste film die we samen hebben gezien, was The Texas Chainsaw Massacre : ’s avonds laat in een pikdonkere zaal, dat gaf wel een apart effect (lacht). Ik denk dat Jimmy veel spijt had dat hij was meegegaan. (Jimmy : “Ik had het niet echt voor dat genre films, maar ik moet toegeven dat ik ze toch steeds beter begin te vinden.”) Nu gebeurt het zelfs dat hij zegt : er is een mooie griezelfilm, ga je niet mee ?”

Heb je een zwaar kotleven ?

“Nee, ik ben niet echt het uitgaanstype. Ik neem mijn studies graag serieus, vandaar dat ik het niet echt ideaal vind om elke dag aan de toog te gaan hangen. Ik ga wel graag eens uit met een vriendin, maar dan liever naar de bioscoop en achteraf nog gezellig iets drinken. Kortrijk is ook niet echt een studentenstad zoals Leuven of Gent. Daarom ga ik liever uit in het weekend met Jimmy en zijn vrienden in Brugge.”

Hou je van dieren ?

“Absoluut ! Ik heb nu al een hondje, Sammetje. Later krijgt hij er een grote broer bij, want Jimmy en ik willen nog een iets grotere hond. Jimmy heeft ook een kuifparkiet, Kootje, en ook met hem kan ik het uitstekend vinden !”

door Wannes Heirman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content